Jälgi meid
Stihl reklaam 5.12-12.12

TOIT

LEHTERKUKESEENED | Seenematk Itaalia kööki

Kokanduskonkurssidest televisioonis jääb mulje, nagu risoto oleks üks võimatult keeruline toit. Ivar-Martin Voolaid teeb lehterkukeseentest just seda rooga ning ütleb, et ei ole seal hullu midagi.

Esimese lehterkukeseene risoto tegi Ivar-Martin Suuremõisa lossi kohvikus Kpt. Malm. | Foto: Piret Eesmaa

Seeni võib panna purki, pirukasse või kastmesse. Võib võis praadida, marineerida, kuivatada ja isegi jahuks jahvatada. Väga hea seenetoit, sealjuures taimne ja toekas, on itaalia köögi üks alustaladest – risoto. Lehterkukeseened on selleks roaks õige head. Lihtsalt korja metsast üles, pese kergelt veega puhtaks ja viska pannile. Ei ole vaja suuremat puhastamist ega isegi mitte hakkimist.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Sõidan sageli mandri vahet, tihti tuleb Tallinna tänavail laveerida. Ühel novembripäeval pealinna aukude ja kulunud punaste kastirattaradade vahel tuli Hiiumaalt kõne: tuiskab! 

KUIDAS MA SIIA SATTUSIN?

Karola Lotta Kiisel on Eesti kunstiakadeemia graafika diplomiga noorsootöötaja, kes ütleb, et noortega töötades pole ta päevagi tundnud nagu käiks tööl.

GALERIID

6. detsembril toimus üle Hiiumaa glögikohvikute päev, kus pakuti kõike alates kalasupist kuni õunakoogini ning tegevust jagus nii suurtele kui väikestele.

SPORT

Mitmekordne petanki Eesti meister ja ala eestvedaja Margus Berkmann avas Viimsis uue petanki sisehalli, mis taastab pärast Harku halli lammutamist võimaluse tegeleda spordialaga ka...