Jälgi meid

KODU LUGU

MATSU TALU | Kodu täis lugudega vanavara

Kuldse sügise hakul läheme külla Matsu tallu. Vana, 1886. aastal ehitatud rehielamu on restaureerimise käigus saanud värske välimuse ja uue hingamise. Rehealuse väravad on asendunud kahepoolsete klaasustega, mis on nii laiad, et perenaise sõnul saab autoga lahedalt sisse sõita.

Matsu talu. | Eike Meresmaa

Matsu talu perenaine Elle Smith räägib, et isa ostis talukoha 1965. aastal ehk siis, kui Elle sündis. Aga kuna nõukaajal ei tohtinud inimesel kahte elukohta olla, jäi talu vanavanemate nimele. Nende lahkudes sai maja pere kõige nooremale pojale, kes seal parasjagu elas. Õdede-vendade nõusolekul soovis ta maja aga maha müüa. „Ja siis me ostsime selle maja veelkord,“ naerab Elle. „Kui mu abikaasa 2005. aastal Ameerikast Eestisse elama tuli, saime maja endale ja hakkasime seda korda tegema.“  

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

UUDISED

Sel laupäeval alustab igasügisene traditsiooniline Hiiumaa Restoranide Nädal, mis kestab terve koolivaheaja – 19.-26. oktoobrini.

UUDISED

Kuigi Hiiumaa majutajad ja toitlustajad kurdavad kehva külastuse üle, ei saa sama öelda saare tuletornide kohta.

UUDISED

Septembris sündis Hiiumaal kolm last, vahendab siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakond. Kolm sündi registreeriti ka augustis.