Jälgi meid

ARVAMUS

HEA SÜDAME LUGU | Lepa Annast ja suvikõrvitsatest

Sest ajast peale, kui me Kassarisse kolisime, on meid kostitatud headusega. Poetatud ukse taha tomateid-kurke, moosipurke, omakootud sokke ning jah, ka neid palju tögatud suvikõrvitsaid. Ust ei ole me nende tõttu siiski lukustama hakanud, hoolimata sellest, mida raadios kuulutatakse. Need pisikesed heateod on tihti jäänud anonüümseteks, aga nende tõelist kaalu taipasin vist alles nüüd, Lepa Anna 130. sünnipäevapeol.

Roberta Laas. | Penelope Russak

Kui peokülalised kõik riburadapidi juubilari meenutasid ja igaüks sai võimaluse jutustada oma eredaimatest Annaga seotud mälestustest, tõusis äkki rahvamaja saali kaminakõrvases nurgas püsti üks proua, kelle silmad olid juba eos veekalkvel. Ta jutustas, kuidas oli olnud kasvada suures peres, kus elujärg ei võimaldanud just toidupoolisega priisata ning nälg näpistas tihemini, kui meenutada tahaks. 

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

UUDISED

Kallid õpetajad ja lugupeetud koolipere! President Konstantin Päts on õpetajate kohta öelnud järgmist: “Õpetaja elutöö ei ole mitte ainult õpilase juhatamine koolipingis, vaid ta...

UUDISED

Kolmapäeval toimusid Palukülas Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlused murdmaajooksus.

KUIDAS MA SIIA SATTUSIN?

Tuntud metsakasvataja Aira Toss jõudis Hiiumaale 33 aastat tagasi, mille jooksul on saanud ka oma töö tulemusi nautida.

LOODUS

Sel aastal kaks korda Hiiumaal seeni uurimas käinud mükoloogiaühing leidis saarelt esmakordselt näiteks looduskaitsealuse punajalg-kivipuraviku.