Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

UUDISED

UPUTUS | Soodsad ilmad tõid hea kirsisaagi

Kui paari nädala eest hakkas Hiiumaa sotsiaalmeedias levima üleskutseid kirsse korjama tulla, siis küsiti isekorjatud kilo eest 4 eurot. Mõni aeg hiljem pakkusid kirsiaednikud marju juba puhta tasuta.

Soe kevad tõi hea kirsiaasta | Maris Hellrand

Kõpus on suur kirsiaed Lea ja Riho Altnurmel, kes ütlesid Hiiu Lehele, et korjamishuvilisi oli väga palju, rohkem kui ühelgi varasemal aastal. Nende aiast korjati umbes 250 kilo ja puu otsa jäi vähemalt sama palju. Korjajad olid Altnurme sõnul peamiselt suvehiidlased, aga oli ka juhuturiste, kes lihtsalt jalgratastel mööda sõitsid. “Kaugemalt tulijad olid Šveitsist ja Prantsusmaalt – nautisid kogemust, nagu nad ütlesid,” rõõmustas kirsiaednik.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.