Jälgi meid

SUVI

KIRI VORMSILT | Tere, hea hiidlane!

Vormsi poolt vaadates on Hiiumaa nii lähedal, ent ometi nii kaugel. Tuulevaikse ilmaga Vormsi läänekaldal Förby rannast merele vaadates võib peaaegu kuulda Hiiumaad. Samas ainuüksi mõte reisist Sviby-Rohuküla 45 min, Rohuküla-Heltermaa 1h 15 min, pluss omavahel üldse mitte klappivad praamiajad, sugugi ei kutsu seda retke ülemäära sagedasti ette võtma. Õnneks mu onu pere Hiiumaalt teeb aeg-ajalt kaatriga otse üle mere üllatusvisiite, mis iga kord paneb unistama vähemalt hooajalisest otseühendusest kahe naabersaare vahel. 

Kui mõtlen hiidlane, siis kisub suu muigele. See omapärane tögav huumorisoon peabki vist igaühel olemas olema, et saarel püsieluga toime tulla. Tibake visa põikpäisust veel juurde ja sutsu laulvat kõneviisi ja ongi hiidlane valmis. Asisemaks minnes, Hiiumaa on aga nii suur, et teile mahub igat masti rahvast – Kalana hipsterist eluaegse rannakalurini. Vormsiga võrreldes on Hiiumaal nii palju rikkalikum ja täielikum väärtuspakkumine igas praktilist elu puudutavas olmeteemas. Kuid see panebki meid täna tugevalt järgi võtma. Vormsi vajab väga noori peresid, kelle lastele saab osaks Vormsi pakutav eriti personaalne haridustee. Hiiumaa algatatud armsa kodukohvikute päevade traditsiooni oleme mõnuga kopeerinud. Meie miniversioon kohvikute päevast toimub 20. juulil, olete lahkesti oodatud! 

Veel lugemist:

GALERIID

Laupäeval toimunud Kuri Sügislaat tõi kokku hulgaliselt külastajaid.

TERVIS

Juba 2018. aastal esitles Tervise Arengu Instituut (TAI) uuringu, millest selgub, et 26 protsenti esimese klassi lastest on ülekaalulised ja iga kümnes laps rasvunud....

UUDISED

Kunstihuvilisele üsna ootamatult avati esmaspäeval Kärdla Kultuurimaja galeriis noore kunstniku, Anna Kõuhkna maalinäitus.

LOODUS

Sügis on viljade valmimise ja lehelangemise aeg. Natuke nukker on see hääbumine. Ja lindude ränne tekitab hinge lahkumise ärevust, ka mingi osa endast tahaks...