Jälgi meid

UUDISED

ALUSTATAKSE ALLES AUGUSTIS | Riigimaja ehituse algus lükkub kahe kuu võrra

Kärdla riigi- ja kohtumaja ehitustööd pidid algama juunis, vaide tõttu saab töödega alustada kõige varem augustis.

Riigimaja asukoht Hiiu tn 1a | Raul Vinni
  1. juunil rahuldas riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) täielikult osaühingu Nordlin Ehitus vaide Kärdla riigi- ja kohtumaja ehitushanke võitja valiku kohta.

RKASi infojuht Annely Jõgeva ütles, et praeguste teadmiste kohaselt ei ole kavas VAKO otsust edasi kaevata. Samas ei saa välistada, et otsuse kaebab edasi kolmas isik ehk esialgses otsuses võitjaks kuulutatud pakkuja.

“Kavas on viia läbi uus pakkumuste hindamine ning teha uus otsus, seega uut hanget ei ole plaanis korraldada, lisas Jõgeva. 

Ehitustööde lepingu saab tema sõnul sõlmida kõige varem augustis: “Loodetavasti siis vaidlustusi enam ei esitata.

Mullu detsembris kuulutas Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) välja hanke Kärdla riigi- ja kohtumaja ehitaja leidmiseks. Tänavu 1. märtsiks esitas pakkumuse viis ettevõtet ja 30. aprillil tunnistas hankija edukaks OÜ Ehitus5ECO ja OÜ Tera Ehitus ühispakkumuse. 

  1. mail vaidlustas teine hankel osalenud ettevõte, OÜ Nordlin Ehitus RKASi otsuse.

⁠23 leheküljel avaldatud komisjoni otsusega leidis vaidlustuskomisjon, et hankija tehtud ja seadusega vastuolus olev otsus tuleb tunnistada kehtetuks või kohustada teda viima riigihanke alusdokumendi õigusaktidega vastavusse. 

Komisjon märkis, et kui hankija osundatud puudused kõrvaldab, võib uuel hindamisel juhtuda, et vaidlustaja saab hanke hindamisel paremad punktid kui algselt võitjaks kuulutatud pakkumine. 

Vaidlustuskomisjon nõudis RKAS-lt välja ka OÜ Nordlin Ehitus kulud summas üle 3000 euro. 

Otsuse peale võivad RKAS, aga ka hanke võitjateks kuulutatud ettevõtted esitada halduskohtule kaebuse kümne päeva jooksul, arvates VAKO otsuse avalikult teatavaks tegemisest ehk hiljemalt 16. juuniks. 

Veel lugemist:

UUDISED

Tänavu toovad Hiiumaale võidutule Narvast naiskodukaitsja Anne Kaasik ja kaitseliitlane Rene Heinmets. Tuletoojateks valiti seekord parimad laskurid.

KULTUUR

Hiiumaa gümnaasiumi abiturient Lill Kagadze (18) võitis EKA konkursil „Kasulik kunst?!“ vaimuka lahenduse eripreemia.  Kunstiõpingutest huvitatud tütarlapse videoteos „Minu eluaastad läbi veetilga“ (2024) kujutas...

UUDISED

Arvo Risti mälestusvõistlustel mängis 8 meest ja 3 naist. Meeste turniiril tuli esimeseks Saaremaa mees Ivar Truu. Teine oli Jõgeva Kabeklubi mängija Keir-Christian Sugul....

ELU

Tänavu Aasta Õpetaja ja Hooliva Kodaniku tiitliga pärjatud tantsuõpetaja Tiina Kaev räägib Tt-stuudio V rühma kauaoodatud reisist Prahasse ja Budapesti ning esinemisest Eesti Tantsuhuvihariduse...