Connect with us

Turism

Pärnu maavanem kahtleb Lääne-Eesti ühendatud turismiarenguvõimaluses

Pärnu maavanem Andres Metsoja sõnul ei pruugi Hiiu-, Saare-, Lääne- ja Pärnumaad ühiselt turundades ja ühtselt tooteid arendades olla võimalik turismivaldkonnas edasi liikuda.
“Need regioonid on väga erinevad ja ühisosa eelneva finantsperioodi jooksul on olnud raske leida,” ütles Metsoja BNSile, “Ja nüüd on küsimus, et kuidas edasi – kas ühtselt turundades ja ühtselt tooteid arendades on võimalik edasi liikuda. Ja kas ettevõtjad oleksid valmis tulema oma reaalse panusega avalikule rahale lisaks, et koostöös saada paremat tulemit,” arutles maavanem.
Metsoja sõnul pole juba käimasolevast Euroopa Liidu finantsperioodist turismi turundamisele olulisi rahalisi eraldisi ette nähtud. “Kui ei tule erasektori raha juurde või omavalitsused ei ole nõus täiendavalt panustama, siis on küsitav selliselt jätkamine.”
“Ettevõtluse Arendamise sihtasutus ütleb, et turundada on mõistlik Eestit. Samal ajal öeldakse, et tehke koostööd regioonides ehk Lääne-Eestis,” ütles Metsoja, kelle sõnul on mõtet turismi arendamiseks rahastust EASilt siiski taotleda.
“Öelda, et teeme Lääne-Eestis väga kontsentreeritult ühte asja – ma usun, et see mingil kujul on võimalik, aga kahjuks mulle tundub, et me ei ole märgatavat edu saavutanud,” lisas maavanem.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...