Jälgi meid

ARVAMUS

ARVAMUS | Identiteedist ja saarest

Foto: Erakogu. Tüüne-Kristin Vaikla.
Hiiumaa on niisugune koht, kus pealtnäha ei ole justkui midagi. Tegu on justkui murakaraba või jõhvikasooga, kohta peab teadma.

Sel suvel lahkunud filosoofi Marc Augè järgi on “koht“ ruum, milles indiviid on täielikult määratletav oma suhete kaudu, need aga on omakorda viimseni loetavad ruumist, milles ta elab. Ja ega pääsu ei ole, oleme ikka need, kust pärit! Üleilmastumise ja linnastumise käigus tekkivates “mittekohtades“ – lennu- ja raudteejaamades, kiirteedel ja supermarketites, kus tänapäeva inimene veedab suure osa oma ajast, puudub seos identiteedi ja ajalooga, pigem iseloomustab neid üksindus ja ühetaolisus (“Kohad ja mittekohad“,1992). 

Veel lugemist:

UUDISED

Hiiumaa valla 2024. aasta mittetulundusliku tegevuse projektitoetuste sügisvoorus eraldati toetus mitmetele kohalikele algatustele.

REPORTAAŽ

Vananaistesuvel on mitmeid eeliseid muude aastaaegade ees: meri soojendab õhku ja vastupidi, aga mis kõige tähtsam – metsad on seeni ja marju täis. Pealegi...

UUDISED

Regulaarsete kontrollide käigus ei ole Hiiumaa relvaomanike seas politsei hinnangul märkimisväärseid relvaseaduse rikkumisi tuvastatud ega väärteomenetlusi alustatud.