Jälgi meid
Tüür bänner

SUVI

3 Hiiumaa toitu, mida peab sööma

Foto: UNGRU RESTO. Tuulehaugi kasutamise inspiratsiooni Ungru resto kokkadel – röstitud tuulehaug, laimi majonees, herned ja porru, õhitud tatar.
Vanarahvas teadis, et tühi kott ei seisa püsti, mõeldes ligimese peale. See tarkus kehtib siiani. Mida siis süüa Hiiumaal, et oleks teisiti kui mandrimaal.

Käkisupp on siiani üks tuntumaid hiiu rahvustoite. Vana-aja retsept käkisupi valmistamiseks on järgmine: rasvasepoolne soolasealiha, pigem isegi searasv, pruunistatakse sibulaga. Sellele lisatakse juurde nii palju odrajahu, et jahtunud segust saaks käte vahel veeretada suuremat sorti pätsid ehk käkid. Need keedetakse kuumas vees. Käkid muudavad keeduvee paksemaks. Kokku moodustab see supilaadse vedeliku (viu). Kui käkke supi söömisest üle jääb, saab neid süüa hommikul või külmalt leiva kõrvale.

Veel lugemist:

LAIAST MAAILMAST

Prantslased on hädas veinitootmisega, sest nii kliima kui ka tarbimisharjumused annavad sellele väärikale traditsioonile valusalt pihta.

UUDISED

Eile pidasid Hiiumaal Laasi jahipiirkonnas jahti kohalikud kütid koos Tartu jahimeestega.

ISETEGEMINE

Vineeri ajalugu Eestis on pikk ja väärikas, oli ju Lutheri tehas omal ajal vineeri tootmises maailmanimi. Hiiumaal väärindatakse vineeri omamoodi – triibuliselt. Triibuvineeri loonud...

UUDISED

Albert Pulleritsu nimelise noore statistiku preemia pälvis tänavu Alice Mikk, kes kaitses kevadel oma magistritööd TalTech majandusanalüüsi erialal teemal „Tööjõumaksudest kõrvalehoidumist ennustavad tegurid ettevõtte...