Hiiumaa restoranide nädalal saab sel korral seeneravioole trühvli ja küüslauguse kastmega, säina tortelliine, valget kala, peedicarpacciot kitsejuustu ja kadakamarjakastmega, veiseliha ja krevette, aga ka merikuradi põske ja tallesüdame tartari.
Menüüvalikuga tehakse tänavu ühtlasi kummardus Prantsusmaale, kust iial ei puudu värskus, lihtsus, kergus ning mille road peegeldavad prantslaste kultuuri, eripärasid ning päikeselist eluolu.
Võimalus on nautida Mookatat (Hot Pot) – Tai BBQ-stiilis söömisviis, mis ühendab Korea BBQ ja Hiina Hot Poti parimad omadused. Ning pakutakse ka pidusööke, mis on inspireeritud suisa keskaegsetest retseptidest ja söömingutest.
Hiiumaa turismiklastri juhi Kristel Peikeli sõnul on Hiiumaa restoranide nädala üheks eesmärgiks tõsta esile neid söögikohti, mis Hiiumaal aastaringselt tegutsevad ja aidata neil turismihooaja alguseks õige hoog sisse saada. Sel korral on Hiiumaa restoranide nädala mekkimiskeskusteks Kärdla, Käina, Orjaku ja Kõrgessaare.
Hiiumaal toimuva kohta saab infot kodulehelt hiiumaa.ee ja erimenüüdega tutvuda hiiumaa.ee/restoranidenadal
Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa turismiklaster.
