Jälgi meid
Tüür bänner

SUVI

Nõges pane supi sisse või krõbista krõpsuna

Foto: Kaisa Kääramees. Nõgesekrõpsudeks on vaja vaid oliiviõli, soola ja… nõgest!
Kõik me oleme suuremal või vähesemal määral kokku puutunud nõgesega, taimega, kes enda elupaigaks mõnusa päikesepaistelise koha valinud rammusas mullas maja serval või teepervel. Kui lapsena võis nõgesest kujuneda hirmuäratav pilt kibeda vitsa või ohtlikult nõelava taime näol, siis täiskasvanuna oskame seda imepärast avitajat näha läbi tänulike silmade.

Naadi ja võilille kõrval on ka nõges varajane kevadine ärkaja, kes lahkelt oma rohelised lehed mulla seest välja sirutab ja märku annab, et mitmekülgne supertaim on selleks aastaks taas kohal ja valmis oma väge meiega jagama. Teda võib kohata nii tee ääres, peenras, raiesmikul, lagendikul, põllul, mahajäetud hoovis kui ka mere ääres.

Veel lugemist:

LAIAST MAAILMAST

Prantslased on hädas veinitootmisega, sest nii kliima kui ka tarbimisharjumused annavad sellele väärikale traditsioonile valusalt pihta.

UUDISED

Eile pidasid Hiiumaal Laasi jahipiirkonnas jahti kohalikud kütid koos Tartu jahimeestega.

ISETEGEMINE

Vineeri ajalugu Eestis on pikk ja väärikas, oli ju Lutheri tehas omal ajal vineeri tootmises maailmanimi. Hiiumaal väärindatakse vineeri omamoodi – triibuliselt. Triibuvineeri loonud...

UUDISED

Albert Pulleritsu nimelise noore statistiku preemia pälvis tänavu Alice Mikk, kes kaitses kevadel oma magistritööd TalTech majandusanalüüsi erialal teemal „Tööjõumaksudest kõrvalehoidumist ennustavad tegurid ettevõtte...