Connect with us

Uudised

Hiiumaa maitsete aasta algab peagi


Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse sellest aastast alates valima Eesti toidupiirkondasid. Esimeseks toidupiirkonnaks saab Hiiumaa, kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta. “Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,” selgitas Kadi Raudsepp maaeluministeeriumist. “Eesti eri piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, “Hiiumaa maitsete aasta” aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha,” lisas Raudsepp.
Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜga Eesti maaturism, Hiiumaa turismiliidu, Hiiu maavalitsuse, sihtasutuse Tuuru ja Hiiu vallaga ja see on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015–2020”.
Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.
Varem on maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol “Aja puudutus. Puudutuse aeg”, mullu suvel esimese üleeestilise avatud talude päeva ja mullu septembris Eesti toidu kuu.

Veel lugemist:

Uudised

Septembris Käina kandis sadu astelpajupõõsaid tühjaks teinud Hiiumaa karu kadus pildilt üsna kohe peale seda. Seevastu novembris tuli aga Saaremaalt teade, et seal on...

Ahto ilmajutud

Paistab, et lumesajud on möödas (vähemasti mõneks ajaks) ja teatepulga võtab kalendrile kohaselt üle kevad. Tagasilööke veel talve suunas kindlasti tuleb, kuid see nädal...

Digileht

Hiiu Leht 29. märtsil Kas karu kolis Saaremaale? Hiiumaa soovib 2-eurosele mündile Kärdla koolist Soome professoriks Toomas “Tuut” Tross :Milleks meile on vaja teatrit?...

Persoon

Elu oleks võinud minna nii, et Annekatrin Kaivapalu õpetaks võib-olla tänagi Hiiumaal lastele eesti ja soome keelt nagu ta seda pea kümme aastat ka...