Connect with us

Uudised

Hiiumaa maitsete aasta algab peagi


Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatakse sellest aastast alates valima Eesti toidupiirkondasid. Esimeseks toidupiirkonnaks saab Hiiumaa, kus 30. aprillil kuulutatakse välja Hiiumaa maitsete aasta. “Aasta jooksul võtavad saare toitlustuskohad kohaliku tooraine tugevamalt fookusesse, samuti tuuakse kohalik toit tugevamalt esile Hiiumaa suurüritustel,” selgitas Kadi Raudsepp maaeluministeeriumist. “Eesti eri piirkondades toodetakse ja valmistatakse väga omanäolist toitu, “Hiiumaa maitsete aasta” aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha,” lisas Raudsepp.
Hiiumaa maitsete aastat veab maaeluministeerium koostöös MTÜga Eesti maaturism, Hiiumaa turismiliidu, Hiiu maavalitsuse, sihtasutuse Tuuru ja Hiiu vallaga ja see on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015–2020”.
Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli.
Varem on maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol “Aja puudutus. Puudutuse aeg”, mullu suvel esimese üleeestilise avatud talude päeva ja mullu septembris Eesti toidu kuu.

Veel lugemist:

Juhtkiri

Miskipärast on eestlase kuvand selline, et tahab ikka ise hakkama saada. Ei lähe abi küsima enne, kui ikka juba viimane häda käes on. „Ah,...

Arvamus

Aja, võimaluste, raha, inimeste, usalduse, talendi ja loodusressursside raiskamisest. Meeleolud Euroopas on ärevad. Sõda Ukrainas on viinud rahu-illusiooni. Lisaks pole me täielikult ületanud koroona...

Muku

Hiiumaa Muinsuskaitse Seltsi (HMS) äsja ilmunud Toimetised V on justkui seiklusraamat, mis viib aastatetaguse maailma sündmuste keskele ja mida kätte võttes tahaks kõik korraga...

Ahto ilmajutud

Eeloleva nädala ilm tuleb selge ja kõrgrõhkkonna servas üha soojeneva loomuga. Põud näib jätkuvat. Nädalavahetusel on küll vihmahood võimalikud, kuid need on pigem kohatised....