Avatud Kalasadamate Päeval sai Hiiumaale peaaegu tiiru peale – osalesid Naistlaiu, Roograhu, Kõrgessaare ja Sõru sadamad.
Päevakavadesse kuulus muidugi ohtralt kala, nii värsket kui töödeldut – sai nii suppi kui suitsukala, äkist kui kalamaksapasteeti, Kõrgessaares koguni kalajäätist. MTÜ Hiiu Kala tegevjuht Tuuli Tammla ütles, et kalajäätise söömine oli üks väga huvitav kogemus. “See oli selline valge eskimo-jäätise sarnane vahvlikoonus, kus olid kuivatatud lõhekrõpsud sees,” kirjeldas ta elamust, mida terve päeva oodanud oli. Kalajäätis jääb ka edaspidi Kõrgessaare Sadama kohviku menüüsse ning on seal maitsmiseks saadaval. Tammla sõnul oli Kõrgessaare sadamas ka kõige rohkem värsket kala.
