Connect with us

Juhtkiri

Avastamata aare – toiduturism

Lausa rõõm on kuulda, kuidas noored mehed, Roograhu sadama restorani kokad, räägivad oma tööst, toidust, mida nad valmistavad, südame ja hingega.
Suurepärane, et soomlasest restoranipidaja Jari Lindroos väärtustab kohalikku, hiiumaist toorainet.
Ja hea, et juba on lisaks kalale, omamaist lauale võtta ka saare karjamaadelt ning köögi- ja puuviljaa edadest. Ehkki seda võiks rohkemgi olla, sest mille poolest on Poola kartul või Hollandi õun oma saarel kasvanust paremad.
Toit on märksa tähtsam kui me ehk seda teadvustame. See ei pruugi olla pelgalt kõhutäide, vaid ka rõõm ja nauding. Ehk sellepärast prantslannad ei lähegi paksuks, et süüakse mitte nälja, vaid seltskonna pärast?
Kui lähed kvaliteetsesse söögikohta, saad selliste kokkade valmistatud toidust naudingu silmadele, haistmis- ja maitsemeeltele ja lõpuks ka kõhule. Annab ju kvaliteetne toit energiat ja lisaks hea emotsiooni.
Hiiumaale tuli sel sügisel suur tunnustus – avastamata toiduturismi sihtpunkt!
Suured teened selle tunnustuse saamisel on ilmselt paljudel, aga Hiiu Leht märgiks ära Ly Kaupsi ja Heli Hahndorfi kohaliku toidu arendamise eestvedaja rolli.
18. detsember 2015

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...