Jälgi meid

SUVI

AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva

Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.

Pilt on Katrini poolt tehtud kodukohviku prooviküpsetamise ajal ja seda pirukat saab tulla maitsma nende kodukohvikusse „Jätski“ | Katrin Kivivuori

Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.

Veel lugemist:

SPORT

19. aprillil toimus Allika külas juba kolmandat korda discgolfivõistlus Kivipalu Open, mille korraldajateks olid Dagö DG liikmed Helian Maivel, Madis Aal ja Kairi Pisa....

UUDISED

Õhuseiredivisjoni ülem major Tõnis Pärn ütles Kõpu radarposti eskiisi tutvustaval kohtumisel, et Kõpu radar ei jää ilmselt viimaseks militaarobjektiks Hiiumaal. Täpsemalt ta kaarte aga...

PÜHA LEPA LEHT

Püha Lepa Leht on saanud viimasel ajal palju kirju, kuidas saada kiirkorras poliitikuks ja mida peaks tegema, kandideerimaks sügisestel valimistel. Küsimus huvitab paljusid ja...

UUDISED

Hiiumaa lihatööstus ei võtnud sel nädal vastu tellimusi ja hakkasid levima jutud, et Vaemla tapamaja pannakse päriselt kinni. Ettevõtte juht seda kinnitama ei tõtta.