Connect with us

Juhtkiri

Me hoiame kokku

Kolmapäeval andis Rumeenia suursaadik Călin-Rolo Stoica rumeenia keelest tõlkijale Riina Jesminile üle kõrge riikliku autasu – Rumeenia komandöriordeni “Ustava teenistuse eest”.
Aastatepikkuse tõlketööga rumeenia keelest eesti keelde, on Riina Jesmin teeninud välja selle riigi väga kõrge tunnustuse, millel Rumeenia presidendi Klaus Iohannise allkiri.
Kuid, mis veel tähtsam, ta on aidanud kahel rahval üksteist mõista. Nagu Riina ise ütles, oleme üsna ühesugused – rumeenlased ehk pisut temperamentsemad ja veel külalis­lahkemad.
Laupäeval oli Hiiumaal Poola kaitseatašee Eestis Andrzej Dylong.
Ootamatu oli, et Poola kaitseatašee kuulub Kaitseliidu Hiiumaa malevkonda, kuna tal on siin sõber ja endine ametivend, Roman Lukas.
Meenutagem, et Hiiumaa ja USA saatkonna tihedad sõprussuhted said teoks seetõttu, et ühe saatkonnatöötaja tädi elab Hiiumaal ja külalislahked hiidlased võõrustasid rõõmuga saatkonna töötajaid.
Kuid kokku hoidma peame ka rasketel aegadel. Kaitseminister Kalle Laanet ja sise­minister Kristian Jaani teatasid eile valitsuse pressikonverentsil, et Eesti on lisaks juba Leedus tegutsevale 17 politseiametnikule lubanud piiri valvamisel abi ka Poolale ja Lätile.
Laanetit tsiteerides: “Kui algul ütles Poola, et tal ei ole midagi vaja peale poliitilise toetuse, siis esmaspäeval küsis Poola meilt siiski ka praktilist abi. Saadame Poolasse inimesi, tehnikat ja kõike seda, mida on Euroopa Liidu välispiiri kaitsmiseks vaja.”

19. november 2021

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....