Connect with us

Uudised

Heiki Nabi esitas kirjaliku selgituse ja taotleb avalikku menetlust

KEN MÜRK / ERR
Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi esitas Eesti dopinguvastasele distsiplinaarkolleegiumile kirjaliku selgituse ning taotleb avalikku ja võimalikult kiiret menetlust.

“Tokyo olümpiamängud on ukse ees ja ma ei ole endiselt kaotanud lootust seal võistelda. Mul ei ole mitte midagi varjata ja seoses suure avaliku huviga esitasin ka taotluse avalikuks õigusemõistmiseks,” ütles Heiki Nabi pressiteate vahendusel.

Nabi soovi toetab ka sportlast esindav vandeadvokaat Paul Keres. “Just avalik menetlus võimaldab meedial ja avalikkusel esimesel võimalusel ning maksimaalse täpsuse ja objektiivsusega ära kuulata kõik sisulised seisukohad, põhjendused ja tõendid, mis antud juhtumi käigus on kogutud,” põhjendas Keres.

“Koostöös paljude ekspertidega – neist neli on rahvusvaheliselt tunnustatud – kogutud teave ja teostatud analüüsid tõendavad meie hinnangul veenvalt, et Heiki Nabi ei ole süüdi keelatud aine letrosooli tema organismi sattumises. Sellest tulenevalt taotleme Heiki Nabi õigeks mõistmist,” selgitas Paul Keres.

“Olen ise kogu aeg teadnud, et pole teinud midagi keelatut. Viimased kuud on sellest hoolimata möödunud närvesöövalt. Kuid nüüd saan hea tundega kinnitada, et samale järeldusele jõudsid ka mitmed väga tugevad ja tunnustatud rahvusvahelised eksperdid,” sõnas Heiki Nabi.

Kahekordse maailmameistri ja Londoni OM-hõbeda Heiki Nabi aasta alguses võistlusväliselt antud dopinguproovist leiti keelatud ainet letrosooli. Aprillis avati Nabi dopinguproovi B-proov, mis osutus samuti positiivseks.

Toimetaja HARDA ROOSNA

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...