Connect with us

Uudised

Päevakute 45. hooaeg algas

6. mail said orienteerujad HIiumaa vallavalitsuselt loa alustada selle aasta tervisespordisarja “Orienteerumispäevakud” läbiviimisega.

Palade staadioni ja selle ümbruse metsas tegi orienteerujatele rajad valmis Anu Saue. Algajatele oli metsas ka nöörirada, see tähendab, et kontrollpunktidesse juhatas rajale asetatud nöör, et oleks lihtsam kontrollpunkte leida. 65 osavõtja hulgas läbis nööriraja 15 huvilist. Palade kooli õpilased käisid õpetaja Thilo Fürstenbergi juhendamisel nöörirajaga tutvumas järgmisel päeval kehalise kasvatuse tundide ajal.

Vaatamata taevast alla kallanud vihmale jäid osalejad Kärdlast, Käinast, Paladelt ja Emmastest Anu Saue tehtud radadega rahule ja tundsid rõõmu võimalusest taas metsas liikuda.

Kiiremad olid pikal rajal Tanel Esta, keskmisel Mia Esta, lühikesel Johanna Trei ja valikrajal Siiri Talts. Šokolaadid võitsid Hugo Ruudi Juhe, Johanna Trei ja Paul Vasar.

13. mail oli võistluspaigaks Kaibaldi nõmme ümbruses olev mets. Huvitavad rajad tegid Ene ja Raivo Leht. Võistlejaid eksitasid vaid nõmmel RMK poolt tehtud metsatööd, mis on muutnud nõmme looduslikku ainulaadsust. Imeilusa sooja ilmaga oli tore metsas radasid läbida. Kiiremad olid pikal rajal Tane Esta, keskmisel Jan Samorodni, lühikesel Johanna Viilukas ja valikus Anne Jaakson. Šokolaadid võitsid Atso Kesküla, Markus Tammeveski, ja Siiri Talts.

20.mail toimub orineteerumisneljapäevak Kõrgessaares, start laululava juures on avatud kella 17–19ni.

 

Eda Tärk

HOK

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa