Connect with us

Tervis

Drive-in töötanud aasta

RIIN NURK
Reedel, 26. märtsil möödus täpselt aasta sellest, kui ka Hiiumaal sai hakata koroonaproove andma drive-in meetodil ehk sissesõidulaboris, mis loodi Hiiumaa kriisi­komisjoni algatusel ja Hiiumaa haigla juhatuse liikme Riina Tamme innukal eestvedamisel.
“Drive- in punkti avamine on suurepärane näide kiirest ja otsustavast tegutsemisest kriisiolukorras,” tunnustas kriisikomisjoni praegune esimees Hergo Tasuja Hiiumaa haigla juhte, kes suutsid leida lahenduse ja korraldada testimis­punkti avamise saarel.
Tema sõnul ei olnud see lihtne, samas näitab peaaegu 5000 proovi, mis aastaga võetud, ilmekalt, kuivõrd vajalikuks drive-in proovivõtupunkt on osutunud.
Tasuja tänas Hiiumaa haigla juhte, kes mõtte ellu viisid ja tunnustas meditsiinitöötajaid, kes sellega sisuliselt üleöö haakusid ning nüüdseks aasta otsa eeskujulikult, seda patsientide jaoks vahel ebamugavat, ent väga vajalikku protseduuri läbi viinud on.
COVID-teste saab Kärdlas polikliiniku juures jätkuvalt anda kõigil tööpäevadel. Saatekirja saab perearstilt või pere­arsti nõuandetelefoni 1220 nõustajalt iga päev kell 8–22. Uuendusena saavad ka Hiiumaa testimispunktis alla 18aastased anda analüüsi kurguloputusvedelikuga.
Neljapäeval täitus ka üks kurb tähtpäev – 25. märtsil suri Tallinna haiglas Eesti esimene koroonaohver, 83aastane Hiiumaalt pärit naine.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...