Connect with us

Tervis

Näkitiigi jääl saab uisutada

Helja Kaptein
Kärdla lasteaia kõrval Näkitiigi jääl oli kesknädalal hulga lapsi ja vanemaidki, kes uisutas, kes laskis niisama liugu.
Hiiumaa Spordikooli direktor Elo Saue rääkis, et nägi, kuidas lapsevanemad lükkasid lund tiigijäält, et lapsed saaksid uisutada. Tema kutsus siis kohale päästeteenistuse töötaja, kes mõõtis jää paksust. Selgus, et jääd on 20 sentimeetrit ja uisutamiseks on see täitsa piisav. AS Kärdla veevärk tuli samuti appi ja kastis tiigijää üle, et loodusliku jää konarusi siluda.
“Looduslikul jääl uisutamine on tegelikult ohtlik, sest jää mängib, tekivad praod ja konarused,” rääkis Saue, kes uisutas hommikul 25 minutit. “Jää on paks, libe, aga krobeline, samas kui oskad hästi uisutada, võid liuelda ka krobelisel jääl,” kirjeldas Saue, kelle sõnul pole Näkitiigi mingi ametlik liuväli, vaid plats, kus on võimalik uisutada.
Ka Mängude Maja juurde korvpalliplatsile valati uisu­plats, aga see on praegu paksu lume all. Kui leiduks ettevõtlikke huvilisi, kes lume ära lükkaksid, saaks ka seal uisutada.

HELJA KAPTEIN

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...