Connect with us

Juhtkiri

Müüa otsustuskorras!

Tarbijate ühistu on koos (osa)vallaga juba neli aastat otsinud võimalusi oma Käina kaupluse kaasajastamiseks. Praeguses asukohas laienemis­võimalus puudub, vahepeal pakutud uus koht jäi kitsaks ja nüüd tundub, et on kaubanduskeskusele leitud igati sobilik asukoht – otse Käina alevi sissesõidu, maan­tee ja uusarenduse, elamuskeskuse Tuuletorn kõrval.
Ligi aasta on Käina osavald töötanud Spordi 8 detailplaneeringuga, mis algatatigi suuresti just ühistu huvi tõttu. Planeerides on püütud leida kompromisse ja lahendusi, mis sobiks nii ühistule, kõrvalasuvatele tööstustele kui kardisportlastele.
Järgmisel volikogu istungil taotleb valla­valitsus luba müüa Spordi 8 kaubanduskeskuseks mõeldud krunt otsustuskorras Hiiumaa tarbijate ühistule.
Otsustuskorras võõrandamine sisaldab omavalitsuste puhul ka teatud riske, kuid on teatud juhtudel lubatud ja võimalik. Hiiu Lehe seisukoht on, seekord oleks otsustus­korras võõrandamine põhjendatud ja õiglane.
Viimastel aastatel võimsalt arenenud ühistu on aastaid teinud (koos)tööd Käina kaubandus­keskusele koha leidmiseks, valmis kinnistu ära ostma ja investeerima ega jäta hooletusse ka oma senist kauplust – plaan on ka selle jaoks. Oleks äärmiselt ebaõiglane kui nüüd, viimasel hetkel, tuleks kusagilt ja keegi suure rahakotiga ja kinnistu n-ö ühistu nina eest ära ostaks.

17. aprill 2020

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa