Connect with us

Uudised

Kooliteatrite päeval viis etendust

Tänavusel kooliteatrite päeval astub üles neli truppi viie etendusega.
Laupäeval, 9. märtsil kell 11 algab maakondlik kooliteatrite päev kogunemisega Kärdla kultuurikeskuses.
Koos liigutakse sealt Kärdla nukuteatrisse, kus vaadatakse päeva esimest etendust “Salapärane loom hipopotamus”.
Nukuteatrist liigutakse tagasi keskväljakule kultuurikeskusesse, kus Käina kooliteater esitab lavaloo “Vares Villemi reis maailma otsa ja tagasi”, mis kestab 20 minutit.
Seejärel etendab üks Kärdla nukuteatri truppidest kultuurikeskuse kinosaalis kümneminutilise “Sõnade putukad suminal lendavad”.
Seejärel on kontsertsaali lava Palade põhikooli teatritrupi päralt. Nemad toovad lavale “Kevade, oh kevade”. See etendus kestab pool tundi.
Nende järel on laval taas Kärda nukuteater etendusega “Mütsikaupmees”.
Kärdla nukuteater toob lavale koguni kolm etendust “Salapärane loom hipopotamus”, “Mütsikaupmees” ja “Sõnade putukad suminal lendavad”.
Korraldajad ütlesid, et ootavad rohkelt publikut ning selgitasid, et etendused algavad siis, kui esinejad laval ja publik saalis on end hakkama seadnud.
Tänavuse teatripäeva žüriis on Hiiu maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Ermo Mäeots, Emmaste põhikooli direktor ja emakeeleõpetaja Ruti Nõmm, Emmaste noortekeskuse juhataja Kaie Pranno, Kõrgessaare valla teatritrupi juhendaja Velli Barinov ning Viivi Metslaid  Eesti harrastus­teatrile liidust.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Digileht

Hiiu Leht 30. aprillil Naaditeater tõi täismaja ja teenis tunnustuse Vald tegi Aivar Viidiku peale kuriteoteate Karu ilmus välja 30 km eemal Kassaris maandusid...