Connect with us

Uudised

Kirjandusõhtu luuletajate Algvere ja Maraniga

erakogu
erakogu
Neljapäeva õhtul kohtuvad Kärdla raamatukogus lugejatega Kristel Algvere ja Timo Maran, kes loevad oma luulet ja vestlevad kirjandusest.
“Olen täitsa rahulikult põnevil,” ütles Kristel Algvere oma sotsiaalmeedia kontol eelseisva kohta.
Koos püütakse leida vastuseid küsimustele: Kas eri paikadel on oma luule? Milline on Hiiumaa luule? Milline Tartu luule? Miks mõned kohad jäävad meid saatma? Kus­kohas on kergem kirjutada?Kas inimene on ka koht?
Hiiumaal sirgunud Kristel Algvere (30) on kooliajal toimetanud noortelehte Glasuur, teinud siis ja hiljemgi kaastööd Hiiu Lehele. Tartu ülikoolis lõpetas ta eesti keele magistrantuuri aastal 2014, alates eelmisest aastast õpib Tartu ülikoolis teoloogiat.
Seni on ta avaldanud ühe raamatu, luulekogu “Mere­hurmarohi”, mis ilmus 2017. aasta lõpus Värske Rõhu raamatusarja 20. raamatuna.
Semiootik ja luuletaja Timo Maran (44) on Tartu Ülikooli vanemteadur, loodusfilmide looja Rein Marani poeg ja Hiiumaaga mitmel moel tihedalt seotud Tiit Marani vend.
Timo Maran on kirjutanud inimese, looduse ja kultuuri suhetest, nii luulet, lastekirjandust, esseistikat kui teadustekste. Ta on avaldanud luulekogud “Põhja­vesi” (2001), “Poeetiline punane raamat” (2007), “Metsa pööramine” (2007), “Las ma ümisen” (2015) ja “Metslooma­truudus” (2019).
Kohtumine Kärdla raamatukogus Rookopli 18 algab neljapäeval, 24. oktoobril kell 17.30 ja kestab poolteist tundi.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...