Connect with us

Pääste

Kärdla päästekomando sai uue päästejeti

PÄÄSTEAMET
Lääne päästekeskus saab kolm uut pääste­jetti, millest üks võetakse kasutusele Pärnu, üks Kures­saare ja üks Kärdla päästekomandos.
Hiiumaa päästepiirkonna juhataja Hannes Aasma ütles, et sellist päästevahendit neil pole varem olnud, seega on teema veel väga uus.
“Kindlasti on päästejeti eeliseks, et sellega saame väga kiiresti kannatanuni jõuda, paadiga läheb rohkem aega,” ütles Aasma.
Päästemeeskondade koolitamist alustatakse juba septembris. Siis jõuavad kohale ka päästetöödeks vajalikuga varustatud Yamaha FX-HO jetid, millel kaasas eritellimusel valmistatud haagis ja päästemeeskonna isikukaitse­varustus.
Saadetud pressiteates on kirjas, et uued päästejetid on võrreldes olemasolevatega suuremad, võimsamad, 180 hobujõudu, ning stabiilsemad. See omakorda suurendab meeskonna ohutust ning päästetööde efektiivsust. Päästejettide eelised võrreldes paatidega on eelkõige kiiruses nii veeskamise puhul kui ka kannatanuni jõudmisel. Kõik see lühendab elupääste­ahelat ning muudab päästetöid efektiivsemaks.
Veel märgiti pressiteates, et Kärdlas tehakse enamik päästeväljakutseid merele, kuid komandol tuleb reageerida ka siseveekogul juhtunud päästesündmusele.
Hiiumaal on ka mõned siseveekogud, kus inimesed hätta võivad sattuda: Männamaa kruusakarjäär, kevadised Kõrges­saare laisid, Tihu järv.

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...