Connect with us

Juhtkiri

Selge sõnum aitaks

Populaarses suvituskohas Sääretirbil ründasid hiljuti külastajaid hobused, keda häirisid inimestega kaasas olnud koerad. Üks neist, Masha Peicaud, kes tahtis oma sõpradele Sääretirpi näidata usub, et selline rünnak võib olla eluohtlik.
Isegi kui see nii pole, on ehmatus, mis sellise rünnakuga kaasneb, suur. Hobused on ju armsad loomad ning nende vaatlemine südant ja silma rõõmustav vaatepilt. Kui need armsad loomad aga karjas sulle ja su koerale n-ö peale jooksevad… Tõesti ei tahaks midagi sellist kogeda.
Nüüdseks on selge, miks lambad Sääre- tirbilt ära viidi ja hobused asemele toodi. Lambad lihtsalt jooksid läbi madala vee minema. Hobused aga on tõesti sama tublid maastikuhooldajad kui lambad.
Tavaliselt ongi hobused sõbralikud ja inimestega harjunud. Võib olla oli paaril hobusel just sel ühel päeval lihtsalt tuju oma karja kaitsta ja tegu oli üksikjuhtumiga?
Igaks juhuks peaks aga Sääretirbi külastajaile andma selgema sõnumi. Näiteks panema väravale hoiatussildi, et koplis on lahtised hobused ja lemmikloomi st koeri palutakse koplisse mitte kaasa võtta.
Keskkonnaametist öeldi, et ala hooldajaga on räägitud ja sildi asemele, mis vahepealsete taastamistööde ajal maha võeti, lubas ta panna uue.

6. august 2019

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...