Connect with us

Pääste

Kindlustus: elektroonikaseadmeid ei tohiks ööseks laadima jätta

SALVA KINDLUSTUS
Salva Kindlustus tuletab viimaste juhtumite valguses meelde, et elektroonikaseadmeid ei tohiks  jätta pikaks ajaks laadima või vähemalt tuleks järgida mõningaid lihtsaid ohutusreegleid.
Hiljuti käis meediast läbi uudis, kuidas Inglismaal oleks üleöö voodisse laadima jäetud tahvelarvuti napilt saanud saatuslikuks üheteistaastasele poisile. Õnneks lõppes vahejuhtum madratsisse kõrbenud augu ja suure ehmatusega, kuid sarnased olukorrad pole üldse erakordsed ning ka Salva Kindlustus on pidanud tegelema laadima jäetud elektroonikaseadmetest tekkinud kahjudega.
Varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt rääkis juhtumist, kus laadima jäetud mobiiltelefoni aku, mis oli defektiga, süttis põlema ning kahjustas tugevalt laminaati, mille peal seade lebas. Kogukahju ulatus üle 2000 euro. “Oleks aga seadme läheduses olnud kergemalt süttiv materjal, nagu paber või riie, siis võinuks tagajärjed olla märksa karmimad,” märkis Kivirüüt..
Kasutuskõlbmatuks muutunud seade, kõrbenud madrats või põrandapind polegi tema sõnul suurim mure: “Oluline on selliste juhtumite puhul ikkagi see, et süttinud seade võib kujutada suurt ohtu inimeludele ja lisaks leekidele on eluohtlik ka mürgine vingugaas.”
Ta ei soovita elektroonikaseadmeid laadima jätta ööseks või pikaks ajaks valveta. Ka ei tasu seadet laadimise ajaks panna voodisse. Soovitav on asetada seade laadimise ajaks raskesti süttivale pinnale nagu kivi, klaas, betoon jms.
Kuna viimasel ajal on väga populaarsed ka akude jõul liikuvad jalg- ja tõukerattad ning rulad, soovitab ta selliseid liikureid laadida eluruumide asemel pigem garaažis. Kui selline võimalus puudub, tuleks kindlasti veenduda, et laadimiskoha läheduses poleks süttivaid materjale ning laaditav seade oleks järelevalve all.

Veel lugemist:

Uudised

“Lõpuks ometi“, “Ma olen seda päeva unes näinud“, “Mu päev oli korda läinud, kui uudist kuulsin“ – just sellised emotsioonid valdasid Luige Baari avamispeole...

Uudised

Esmaspäeval algas õppus Kevadtorm, mis  toimub 17. maini peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal...

Uudised

Iga-aastane Teeme Ära talgupäevast osavõtt jäi sel aastal küll tagasihoidlikuks, kuid asja ette läks osaliste sõnul ikkagi.  Ametlikult pandi 15 talgukohas kirja 167 talgulist,...

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...