Connect with us

Uudised

Tärkma avatu sadamat külastas peaminister

Tärkma küla pidas avatud kalasadamate päeval sünnipäeva ja meelitas kohale ligi pool tuhat külalist, teiste seas ka peaminister Jüri Ratase koos perega.
Peaminister Jüri Ratas, kes oli Tärkma sadamas koos perega, rääkis, et tuli avatud kalasadamate päevale oma Luidja suvekodust. “Väga võimas ja tore, kuidas kohalik kogukond on sadama Tärkmal uuesti tärkama pannud!” kommenteeris ta oma sotsiaalmeedia kontol.
Hiiu Lehele rääkis peaminister, et Margus Kastein tegi neile ajaloolise ülevaate sadamast. “On muidugi väga armas, et nii palju küla­inimesi on soovinud seda sadamat taastada,” ütles Ratas. “Mul just ema rääkis, et kui tema tegi teadustööd siin Hiiumaal, siis ta mäletab Tärkma sadamat väga hästi, loomulikult oli see siis väike kalurisadam, aga nüüd on pilt ju sootuks muutunud.”
Peaministri sõnul näitab selle sadama areng, kui tugev tegelikult on Eesti inimese nn maa sool: “Tehakse oma kodukant korda ja tehakse suurepärane sadam ja hoitakse seda kultuuri.”
Tärkma küla esma­mainimise 455. juubeli puhuks heiskas Hiiumaa teenete­märgi kavaler Aare Ernes  Eesti lipu. Veel paigaldas ta sel aastal manalateele lahkunud kohaliku ranna­kaluri Jüri Kasteini mälestuseks pingile plaadi.
Programmi “EV100 igas külas” Hiiu maakonna koordinaator Heli Üksik andis riigi­kantselei ja EV100 korraldusmeeskonna poolt Tärkma sadama esindajale Margus Kasteinile üle tänuplaadi, mis kinnitati sadama­hoone seinale. Tänuplaat tekstiga “Eesti Vabariik 100 Tärkmal 27.04.2019” on kingitus selle eest, et Tärkma sadam Eesti vabariigi sajandaks juubeliks korda tehti ja Hiiumaal oli see järjekorras kümnes.
Hinnanguliselt külastas Tärkma sadamat kuue tunni jooksul ligi pool tuhat inimest. Külaelanike ühispildile kogunes koos vallavanema Reili Ranna ja osavalla­vanema Hergo Tasujaga 33 inimest.
Üks korraldajaist, Margus Kastein ütles, et jäi päevaga väga rahule: “Tundub, et sellised külategemised ja Tärkma tegemised lähevad rahvale korda – tore, et inimesed leiavad oma kevadiste tegemiste kõrvalt aega käia, vaadata ja uudistada.”
Kastein tänas korraldajate poolt kõiki, kes programmis kaasa lõid ja lubas, et selliseid toredaid üllatusi on Tärkma sadamas suve jooksul veelgi tulemas.

Veel lugemist:

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Alates 6. juunist hakkab Hiiu Leht paberil ilmuma kord nädalas 20-leheküljelisena neljapäeviti. Kõik paberlehe tellijad saavad võimaluse kolme kuu jooksul veebiuudiseid tasuta lugeda.  Lugeja...

Uudised

Hiiumaa huvide paremaks kaitsmiseks ja esindamiseks asutas 16 saadikut teisipäeval riigikogu Hiiumaa toetusrühma ja valis selle esimeheks Reili Ranna ning aseesimeheks Enn Eesmaa. Toetusrühma...