Connect with us

Uudised

Märts toob teatripäevad

Kärilyn Kivistik
Reedel saavad hoo sisse viis päeva kestvad Hiiumaa teatripäevad, mis toovad saarele näitlejaid Tallinnast ja Kuressaarest, Hiiumaa täiskasvanute näitetrupi ja kooliteatrite noored näitlejad.
Reedel, 15. märtsil kohtuvad õpilased kahe Theatrumi noore näitlejaga, Andri Suga ja Rhett Kütsen. Kohtumised algavad kell 8.35 Käina koolimajas ning kell 10.55 ja kell 12.10 Kärdla kultuuri­keskuses. Samal päeval rõõmustab Hiiu Naaditeater teatrihuvilisi etendusega “Limonaadi Ets”. Tükk jõuab Kärdla kultuurikeskuse lavale reede õhtul kell 19. Kohalik teatritrupp toob vaatajateni nostalgilise jandi limonaadi­tehasest, mille juht viibib parasjagu kusagil eemal.
Laupäeval, 16. märtsil kell 11 algab Palade koolimajas kooliteatrite päev ning laval saab näha koolinoori uutes põnevates rollides ja etendustes.
Esmaspäeval, 18. märtsil kell 19 etendub Kärdla kultuuri­keskuses Kuressaare linnateatri etendus “Antigone New Yorgis”, mida lavastaja Peeter Tammearu on nimetanud üheks naljakaimaks ja kurvemaks etenduseks, mida ta teab.
Teisipäeval, 19. märtsil kell 13 toob Kuressaare Linna­teater Kärdla kultuuri­keskuse laval meieni noorte­etenduse “Järgmine peatus: Kosmos”, mis on ühe teismelise poisi rännak läbi kosmose ja iseenda.
Hiiumaa teatripäevad kestavad 15.–19. märtsini.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...