Connect with us

Uudised

Aegunud tarkvaraga ei saa dokumente allkirjastada

Jaanuarist saavad arvutikasutajad digiallkirju anda üksnes IDkaardi uue tarkvaraga DigiDoc4, mis avaldati esmakordselt mullu juulis. IDkaardi tarkvara peavad uuendama kõik need, kes pole arvuti pakutud uuendust seni vastu võtnud.
Vana DigiDoc tarkvaraga ei saa dokumente enam all­kirjastada, samuti ei toeta vana DigiDoc uut IDkaarti, mida politsei- ja piirivalveamet väljastab alates 3. detsembrist. Uuendus ei puuduta e-teenustesse sisselogimist ega seal allkirja andmist. Uuendada on vaja tarkvara, millega allkirjastada dokumente.
Senise DigiDoc3 asendamiseks DigiDoc4ga tuleb nõustuda arvuti pakutava uuendusega või laadida uus tarkvara alla IDkaardi veebilehelt https://installer.id.ee ning jälgida juhiseid.
Lisaks on uus tarkvara saadaval ka nutiseadmes ehk
mobiilirakendusena, mille saab alla laadida App Store’ist (iOS) või Play Marketist (Android), märkides otsingu-
sõnaks “RIA Digidoc”. Nii nagu tavaarvutis, saab ka nutiseadmes äppi kasutades dokumente avada, allkirjastada ning krüpteerida. Selleks, et nutiseadmes IDkaardiga toiminguid teha, tuleb kasutada spetsiaalseid kaardilugejaid. MobiilID kasutamise puhul eraldi seadmeid vaja ei ole.
DigiDoc klienditarkvara on kasutusel ligikaudu 600 000 arvutis, igal kuul antakse tarkvara abil üle poole miljoni digiallkirja.
IDkaardi tarkvara ja kasutamise kohta leiab täiendavat infot veebilehelt www.id.ee. IDkaardi abiliini number on 666 8888.

Veel lugemist:

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Alates 6. juunist hakkab Hiiu Leht paberil ilmuma kord nädalas 20-leheküljelisena neljapäeviti. Kõik paberlehe tellijad saavad võimaluse kolme kuu jooksul veebiuudiseid tasuta lugeda.  Lugeja...

Uudised

Hiiumaa huvide paremaks kaitsmiseks ja esindamiseks asutas 16 saadikut teisipäeval riigikogu Hiiumaa toetusrühma ja valis selle esimeheks Reili Ranna ning aseesimeheks Enn Eesmaa. Toetusrühma...