Connect with us

Transport

Pühadeks koju lennukiga

Tallinn-Kärdla-Tallinn lennuliinil väljuvad pühadeaegsed reisid vastava nädalapäeva sõiduplaani järgi. Lisalennud on 26. detsembril kell 15 Tallinnast ja 27. detsembril kell 10.30 Tallinnast.
Uue aasta esimese päeva varahommikul lendu ei toimu, see väljub Tallinnast kell 13. Õhtune reis väljub nagu ikka Tallinnast kell 17.
Hiiumaa ühistranspordispetsialist Piret Sedrik ütles, et pileteid on veel saada peaaegu kõikidele reisidele.
Uues hankes saarlastel rohkem kohti
Maanteeamet kuulutas välja uue hanke, et leida järgmiseks viieks aastaks operaator suursaarte lennuliinidele. Hange on jagatud kaheks osaks, üks on Kärdla ja teine Kuressaare liin. Mõlemale liinile eeldatakse eraldi lennukit, Hiiumaa suunal vähemalt 19  ja Saaremaa suunal vähemalt 40kohalist. Eelmises hankes nõuti Saaremaa liinile 33kohalist lennukit.
Pakkuja võib esitada pakkumuse ühele või mõlemale osale. Uue hanke pakkumuste esitamise tähtaeg on 24. jaanuar.  Hindamiskriteeriumideks on pakkumuse maksumus ja lennuki vanus.
Novembris kuulutas maanteeamet eelmise hanke kehtetuks vigade tõttu. Praegune vedaja, Leedu firma Transavia­baltika teenindab Hiiumaa ja Saaremaa liini ühe lennukiga, leping kehtib järgmise aasta 31. maini.
GNSS käivitub veebruarist
Hiiumaa selle aasta üks suurimaid riigipoolseid investeeringuid oli Kärdla lennuvälja liiklusala renoveerimine: uuendati lennuvälja liiklusala kate ja korrastati navigatsioonitulede süsteemi.
Lisaks loodi tehniline valmisolek GNSS (Global Navigation Satellite System) maandumissüsteemi kasutamiseks.
Sedrik ütles, et testlennud on edukalt sooritatud ja lennu­informaatorid vajaliku väljaõppe saanud ning süsteemi saab kasutama hakata alates 31. jaanuarist. “Hiidlastel on uue maandumissüsteemiga seoses kõrged ootused,” ütles Sedrik.
Kui aastas jääb ilmastikuolude, valdavalt pilvisuse ja udu tõttu ära 30–40 reisi, näiteks tänavu juba 43 reisi, siis
GNSSiga saab lennuk maanduda madalamate pilvedega, kui see praegu võimalik on.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....