Connect with us

Juhtkiri

Hoidke kokku

 

Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu esimees, kapten Jüri Lember on väga kuri ega jäta kivi kivi peale suursaarte parvlaevaliinide tööandja, OÜ TS Laevad juhi Jaak Kaabeli räägitust. Näited, mida ta seejuures avalikustab, häirivad õiglustunnet.
Selline käitumine ei ole sobilik ühegi ette­võtte puhul, riigiettevõte aga võiks olla pigem eeskujuks, kuidas töövõtjatega palga­läbirääkimisi pidada. Katse töötajaid n-ö ära osta ja ametiühingu rolli marginaliseerida, kasutades seejuures valeväiteid, ei ole mingil juhul märk heast töökultuurist.
Ja miks võrdleb Jaak Kaabel parvlaevade töötajate palkasid Hiiu maakonna ja Saare maakonna keskmistega? On see katse õigustada regionaalset palgalõhet?
TS Laevad raporteerib aina suurematest reisijatenumbritest, mis löövad rekord rekordi järel. See tähendab ettevõtte jaoks ka suuremat tulu – miks mitte jagada seda ka töötajatega nagu tehakse mujal Euroopas.
Kutsume SA Tallinna Sadam nõukogu ehk majandusminister Kadri Simsonit sekkuma, et emafirma oma tütarfirma juhi korrale kutsuks.
Parvlaevade töötajad aga võiksid liituda ametiühinguga – koos olles on teie nõudmistel rohkem kaalu. Miks muidu märkis TS Laevad saadetud pressiteates, et ameti­ühingusse kuulub vaid 14 protsenti laevadel töötajatest. Seda arvu tuleb lihtsalt kasvatada, et teid rohkem kuulataks ega püütaks ükshaaval ära osta.
23. oktoober 2018

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...