Connect with us

Juhtkiri

Valikud kitsenevad

Hiiumaa vallavolikogul on veel otsus tegemata, kas 1. juulist tuleb Hiiumaa maakonnaliinidel tasuta pilet või mitte. Otsustamiseks pole palju aega jäänud ja ka valikuteks on vähe ruumi.
GoBusi juhatuse liige Andrei Mändla ütleb tänases lehes, et neid tasuta maakonnaliinid ei mõjuta.
Saaremaa vallavanem Madis Kallas on öelnud, et tasuta ühistransport hoiab kokku valla eelarveraha ja tähendab kokkuhoidu ka bussisõitjatele. Summad, mida ta nimetas, on märkimisväärselt suured.
Kui nii, siis oleks tasuta bussisõit kasulik ka Hiiumaa vallale ja vallaelanikele.
Ümberringi on juba tasuta sõidu maa­konnad: Läänemaa on juba otsustanud, et neil tuleb nullpilet, samasuguse otsuse tegi eile Saaremaa vallavolikogu.
Ainus oht on järgmised riigikogu valimised, mille järel võimule tulnud valitsusest oleneb, kas tasuta sõidu dotatsiooni antakse maa­kondadele samas mahus.
Sellele riskile on juhtinud tähelepanu meie vallavanem Reili Rand ja seda küsiti ka eilsel Saaremaa volikogu istungil. Saaremaa vallavanem Madis Kallas vastas otsekoheselt, et ei oska öelda, mis saab siis, kui uus valitsus enam tasuta sõiduks piisavas mahus toetust ei anna. Sellele vaatamata toetas Saaremaa vallavolikogu tasuta sõitu maakonnaliinidel üsna ühehäälselt, erapooletuks jäi viis volikogu liiget.
Tallinna ühistranspordiga on harjunud kõik. Kui nii läheb ka maakondliku ühistranspordiga, on uuel valitsusel seda soodustust üsna ebamugav n-ö tagasi keerata.

25. mai 2018

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Uudised

Eelmisel nädalal alustas politsei kriminaalmenetlust juhtumis, kus Emmaste osavallas ähvardas 34-aastane mees teist meest tervisekahjustuse tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.  „Nädala jooksul tegeles...

Uudised

Esmaspäeval algas õppus Kevadtorm, mis  toimub 17. maini peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal...

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...