Connect with us

Uudised

Ilmus esimene vallaleht

repro
Eile ilmus esimene Hiiumaa valla leht nimega Hiiumaa Teataja. Tegu on valla­valitsuse väljaandega, mis hakkab ilmuma kord kuus kaheksa­leheküljelisena.
Leht jõuab tasuta kõikidesse postkastidesse üle Hiiumaa. Lisaks saab lehte tulevast nädalast kõigist vallamajadest. Tallinna hiidlased ja Hiiumaa sõbrad saavad vallalehe tasuta võtta Nõmme turult või Balti jaama turult Toiduhaldjate juurest.
Novembris ilmusid viimast korda senised vallalehed Emmaste Vallaleht, Hiiu Valla Teataja, Käina Kuller, sügisel Pühalepa Teataja. “Seega proovime uude lehte mahutada kogu info, mida vallakodanikud olid varem harjunud oma vallalehest ootama,” selgitas lehe toimetaja Liina Siniveer.
Esimese numbri valmimisse andsid oma panuse vallavalitsuste ja allasutuste teenistujad ning toimetajana Liina Siniveer.
Igas numbris on kavas avaldada üks persoonilugu, voli­kogu ja vallavalitsuse istungite kokkuvõtted, vallavalitsuste ja osavallavalitsuste teated, osavaldade sündmuste kajastusi ja kindlasti ka noortetöö infot. Viimane lehekülg on plaanitud eesootavate sündmuste eelinfoks.
“Lehe kontseptsioon on veel kujunemisel, kuid kindlasti lähtume lehe plaanimisel lugejate huvist ja vajadustest,” kinnitas Siniveer.
Tasulist reklaami Hiiumaa Teataja ei avalda. “Väikesel Hiiumaal peame kokku hoidma ja koostööd tegema, seega ei soovi ka Hiiumaa Teataja pakkuda Hiiu Lehele konkurentsi reklaamiturul,” lisas toimetaja.
Vallalehe väljaandmiseks laekus vallavalitsusele kolm pakkumist, millest odavaima puhul tegeleb lehe kujundamise ja küljendamisega Oskar Tikka, trükib trükikoda Printall ja Omniva kannab lehe laiali kõikidesse post­kastidesse üle saare.
Hiiumaa Teataja ühe numbri välja andmise hind sellise mudeli puhul on 1000 eurot. Võrdluseks, et kõigi nelja senise vallalehe ühe lehenumbri väljaandmise kogukulu oli 3900 eurot. Seejuures oli kojukanne Hiiu Valla Teatajal, Emmaste Vallalehel ja Pühalepa Teatajal, kuid Käina Kullerit said vallakodanikud ise võtta Käina valla hoonetest.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....