Connect with us

Juhtkiri

Tuleb või ei tule

Esmatasandi tervisekeskuste rajamine on kirgi kütnud ka Hiiumaal. Eelmisel aastal teatas Hiiumaa haigla nõukogu esimees Meelis Roosimägi, et uut tervisekeskust ei tule.
OÜ Kärdla Perearstid astus projektist välja ja osaühingu juhataja dr Meeli Paesüld teatas, et nende patsiendid on praeguste tingimustega rahul.
Nüüd on tuul justkui pöördunud. Tänases lehes ütleb Paesüld, et siiski püütakse jõuda selleni, et investeering Hiiumaa meditsiini saaks tehtud.
Esmapilgul pole tõesti mõttekas ehitada praeguse perearstikeskuse kõrvale, mõne­kümne meetri kaugusele uut keskust, mis enam perearstidele ei kuulu. Ja mida teha siis olemasoleva majaga?
Teisalt on kõik Hiiumaa perearstid oma tööd teinud juba aastakümneid ja nii mõnelgi pensioniiga juba käes. Mis saab pärast nende pensionile jäämist?
Selles mõttes tundub arukas, et riik püüab kuidagi luua silda tänase päeva ja homse vahel. Eesti perearstide seltsi juht Diana Ingerainen näeb tervisekeskustes investeeringut tulevikku. Loodetakse, et süsteemi tuleks juurde noori perearste ja perearstisüsteemil oleks parem seos eriarstiabiga.
Kuid perearstide jaoks pole otsustamine lihtne. Maapiirkondades on põhiliseks mureks kodust liiga kaugele tervisekeskusesse sõitmine ning oma patsientide järele­sõidutamine. Teisalt on täiesti võimalik, et tervisekeskusel on filiaalid ja kohale sõidab arst.
Ehk suudetaks loodava keskuse toel taastada Suuremõisas ja Kõrgessaareski vähemalt pereõe vastuvõtt?

25. aprill 2017

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...