Connect with us

Uudised

Meil on üks ja ühine Hiiumaa

Minu kogemus Hiiu maavanema kohusetäitjana on olnud ääretult põnev ja vaheldusrikas, andes võimaluse tutvuda väga erinevate huvide ja inimestega.
Selle kuue kuu sees oli kõige raskem väljakutse otsida lahendusi seni kaugena tunduval teemal nagu lennuliiklus. Tuli teha otsuseid ja anda ebameeldivat infot hiidlaste jaoks väga tundlikul teemal, lootuses, et neid otsuseid mõistetakse.
Väga kasulik oleks meil kõigil aeg-ajalt proovida mõnda teist ametit – see avardab maailmapilti märgatavalt.
Maavanema roll on väga muutunud võrreldes aastaga 1994, kui Hiiumaale tulin. Võimalused arengutes kaasa rääkida ja ise otsustada on teised. Tänaseks on maavalitsustest saanud riigiasutused siseministeeriumi valitsemisalas.
Maavanema rollis näen vajadust, oskust ja tahtmist seista maakonna kui terviku arengu eest. Palju on selles töös vaja olla diplomaat, lepitaja, aga ka maakonna turundaja. Ja seda kindlasti hea meeskonnaga nii asutuse sees kui ka koostöös teiste maakonnale oluliste inimestega. Meil on ju üks ja ühine Hiiumaa.
Minu koostöökogemus maavanema kandidaadi Riho Rahuojaga on olnud ainult positiivne. Töötasime ligi kolm aastat koos. Riho on oma olemuselt diplomaat, mida me just hetkel vajame. Tema kogemus sotsiaalministeeriumis tuleb Hiiumaale samuti kasuks.
PIRET SEDRIK
Hiiu maavanema kohusetäitja

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...