Jälgi meid

JUHTKIRI

Veepuudus paneb käsi laiutama

Laeval pole rattaid all ja seepärast on era­korraliselt madala veetaseme tõttu juba mitu nädalat laevaliiklus häiritud. Üllatava olukorra jaoks pole ka häid lahendusi.
TS Laevade kommunikatsioonijuht Sirle Arro kinnitas, et ka uued parvlaevad ei pruugi ebatavaliselt madala veetaseme oludes hakkama saada. Tema hinnangul suudaksid uued parvlaevad sõita kuni -60 cm.
Tavainimese tähelepanu äratab aga fakt, et Regula, mille süvis on 4,2 meetrit aeg-ajalt ikka sõidab kahe sadama vahel, aga St. Ola, mille süvis on 4 meetrit nagu ka uutel tulevastel laevadel, seisab kai ääres.
Merevee drastilise languse vastu on raske häid lahendusi leida, sest sellist olukorda, kus juba kolm nädalat kestab madal mere­tase, ei mäleta meremehed vähemalt viimase 20 aasta jooksul.
Nii ei jäägi vedajal muud üle kui operatiivselt infot jagada. Ehk siiski saab Kõrgelaiu Hiiumaa liinile appi tuua, et oleks mingigi võimalus vajadusel üle mere pääseda, seni kui veejumal merevee laevateele tagasi toob. Või on kuskil ja kellelgi siiski olemas varuplaan?

21. oktoober 2016

Veel lugemist: