Connect with us

Uudised

Kolme valijamehe esimene eelistus on Kallas

Kolme valla, Hiiu, Käina ja Emmaste valijamehe esimene eelistus presidendivalimistel on Siim Kallas, teine Marina Kaljurand.

Käina vallavolikogu valis valijamehe, Üllar Padari neljapäeva õhtul. Hiiu Lehele ütles Padari, et tema esimene eelistus on Kallas, teine Kaljurand.

Hiiu valla valijameheks sai liisu heitmise teel Jüri Ojasoo. Kolmapäeval toimunud erakorralisel istungil said võrdselt kuus häält Reformierakonda kuuluv Ojasoo ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Reet Kokovkin.

Hiiu valla valijameheks sai liisu heitmise teel Jüri Ojasoo. Kolmapäeval toimunud erakorralisel istungil said võrdselt kuus häält Reformierakonda kuuluv Ojasoo ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Reet Kokovkin. Liisk eelistas Ojasood, kes ütles, et tema eelistuste järjekord on Kallas, Kaljurand ja Nestor.

Pühalepa vallavoli­kogu valis teisipäeval valija­meheks volikogu aseesi­mehe Antti Leigri. Kandideeris kaks volikogu liiget, mõlemad said viis häält, liisk eelistas Leigrit. Parteitu Leigri oma valikut ei avalikustanud, öeldes, et aega on veel nädal ja ees mõningad kohtumised.

Teisipäevasel erakorralisel istungil valis valijamehe ka Emmaste vallavolikogu. Kokku kandideeris sellele kohale neli volikogu liiget. “Oma arvamus oli peaaegu kõigil. Valijamehe kandidaatideks esitati: Ülo, kes toetaks Repsi või Jõksi; Gustav, kes valiks Kaljuranna või Kallase (ja jäi mulje, et pigem viimase); Katrin, kelle eelistuseks on naine, emb-kumb siis ja mina, kes ma toetaks Jõksi,” kirjutas volikogu liige Hergo Tasuja oma blogis. Valituks osutus parteitu Gustav Kotkas, kes sai viis häält.

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...

Uudised

Eelmisel nädalal alustas politsei kriminaalmenetlust juhtumis, kus Emmaste osavallas ähvardas 34-aastane mees teist meest tervisekahjustuse tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.  „Nädala jooksul tegeles...

Uudised

Esmaspäeval algas õppus Kevadtorm, mis  toimub 17. maini peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal...