Connect with us

Juhtkiri

Mitte karta läbikukkumist

Tänases Hiiu Lehes on juttu sellest, kuidas Hiiumaa poiss Hendrik Roosna pääses USA Silicon Valley start-up-kiirendisse ja tema ärilahendus nende saja ettevõtmise hulka, mis muudavad maailma.
See on järjekordne tõestus, et millegi erakordse saavutamiseks ei pea sündima pea­linnas, kuldlusikas suus, õppima eliitkoolides ja käima tipptrennides.
Piisab ka lihtsalt korralikust haridusest, kui sellele lisandub eneseusk, ettevõtlikkus ja tahe midagi saavutada.
Moekunstnik Magnus Lõppe, helilooja
Marianna Liik, laulja Tambet Kikas, ettevõtja Kaarel Kotkas, laskesuusataja Eveli Saue, kapten Juss Ojala, maadleja Heiki Nabi, fitnessi­võistleja Egle Eller-Nabi… Seda loet­elu tublidest Hiiumaa noortest, kes oma tegemistega kogu maailma mastaabis silma paistnud, võiks jätkata. Tõsi küll, ettevõtjaid on nende hulgas vähevõitu.
Äripäeva ajakirjanik Alyona Stadnik ütleb, et Hendriku puhul väärib kindlasti järgimist eeskuju oma jõudu ja oskusi adekvaatselt hinnata, olla julge ja mitte karta läbikukkumist.
“See ongi rohkem Eestile omane suhtumine, et vigu teha on halb. Silicon Valleys on see kultuur vastupidine,” tõdeb Stadnik. “See ongi ettevõtluse tuum: pingutad, annad endast maksimumi. Ja õnnestud. Kui ei õnnestu, proovid uuesti.”
Selleks, et Hiiumaalt sirgunud noori ette­võt­jaid oleks rohkem, võiks saabuval ettevõtlus­nädalal kooli kutsuda mõne ette­võtja. Õpilastele oma lugu rääkima.
16. september 2016

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...