Connect with us

Juhtkiri

Teenetemärk sai väga ilus

Hiiumaa teenetemärk on väga ilus ja õnnestunud – au oma saare kunstnikule Maria Valdmale, kes selle välja mõtles ja materjali vormis.
Tore, et sellel on autori mõeldud mere ja purjede kõrval ka teine, väikese viguriga tõlgendus nagu värske teenetemärgi laureaat Helgi Põllo seda näeb – Kõpu tuletorn pealtvaates.
Uhke, et maakondlikku tunnustust saab nüüd presidendi antud aurahadega kõrvuti rinnas kanda. Teeneteplaat oli ju ka väga uhke ja ilus asi, aga enamasti seisis see kodus kapi peal.
Hiiu maakonna teenetemärk antakse isikule Hiiu maakonna arengule oluliselt kaasa aidanud pikaajalise silmapaistva tegevuse ja isikliku eeskuju tunnustamiseks, samuti Hiiu maakonnale au ja tuntust toonud saavutuste tunnustamiseks.
Hiiu Leht soovitab laureaatidel läbi lugeda ka siseministri määruse, kuidas teenetemärki kanda – pole see nii lihtne midagi – reegleid on üsna mitu.
Hiiumaa oli 15 maakonnast viimane, kes teenetemärgi kasutusele võttis. Tubli, et see nüüd tehtud sai.
26. veebruar 2016

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...