Connect with us

Juhtkiri

2000 on liiga palju

Hiiu Leht leiab jätkuvalt, et ka Jaanus Valgu palganumber ajal, mil ta volikogu juhtis, oli ebamõistlikult suur. Nagu ka Valgule ja Linkovile makstud 7000eurone preemia. Kõrvaltvaatajale jäi mulje, et kahe omavalitsuse ühinemistoetus innustas laristama.
Toogu praeguse koalitsiooni liikmed, milliseid põhjendusi tahes, igal juhul on 2000 eurot Hiiu vallavolikogu esimehe Georg Linkovi palgaks liiga palju.
Eriti kui pidada silmas seda, millisesse olukorda on vald juhitud Linkovi vallavanemaks oleku ajal: skandaalid, võlad, suur laenukoormus, koalitsiooni lagunemine ja jätkuvad pinged volikogus.
Linkov ei saa, kuigi ehk sooviks, eitada omaenda panust mullu septembris–oktoobris senise koalitsiooni lõhkunud konfliktis.
Mille eest siis maksta kui kõik see, mis praegu mureks, sai alguse Linkovi vallavanemaks olemise ajal?
Kusjuures Linkovi ametisoleku ajal võlgadest volikogu istungitel ei räägitud. Esimest korda tõi teema volikogu päevakorda uus vallavanem Reili Rand.
Ainus varasem vihje, et vallal on majandusraskusi, oli kirjas ühes volikogu revisjonikomisjoni eelmise aasta protokollis, kust selgus, et 2015. aasta alguse seisuga oli vallal maksmata arveid ligi 40 000 eurot, aastavahetuseks oli see number kasvanud 242 000 euroni!
Oleks tegu ettevõtte, mitte omavalitsusega, vääriks selle juht mahavõtmist, mitte kõrge palgaga autasustamist.
2. veebruar 2015

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...