Connect with us

Juhtkiri

Avastamata aare – toiduturism

Lausa rõõm on kuulda, kuidas noored mehed, Roograhu sadama restorani kokad, räägivad oma tööst, toidust, mida nad valmistavad, südame ja hingega.
Suurepärane, et soomlasest restoranipidaja Jari Lindroos väärtustab kohalikku, hiiumaist toorainet.
Ja hea, et juba on lisaks kalale, omamaist lauale võtta ka saare karjamaadelt ning köögi- ja puuviljaa edadest. Ehkki seda võiks rohkemgi olla, sest mille poolest on Poola kartul või Hollandi õun oma saarel kasvanust paremad.
Toit on märksa tähtsam kui me ehk seda teadvustame. See ei pruugi olla pelgalt kõhutäide, vaid ka rõõm ja nauding. Ehk sellepärast prantslannad ei lähegi paksuks, et süüakse mitte nälja, vaid seltskonna pärast?
Kui lähed kvaliteetsesse söögikohta, saad selliste kokkade valmistatud toidust naudingu silmadele, haistmis- ja maitsemeeltele ja lõpuks ka kõhule. Annab ju kvaliteetne toit energiat ja lisaks hea emotsiooni.
Hiiumaale tuli sel sügisel suur tunnustus – avastamata toiduturismi sihtpunkt!
Suured teened selle tunnustuse saamisel on ilmselt paljudel, aga Hiiu Leht märgiks ära Ly Kaupsi ja Heli Hahndorfi kohaliku toidu arendamise eestvedaja rolli.
18. detsember 2015

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa jahimehed on rajakaamerate fotode analüüsimisega  jõudnud arusaamisele, et seni arvatud ühe karu asemel, peab neid saarel olema vähemalt kaks. “Meie rahva hulgas on...

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Coopi Konsumi Kaubamaja remondi ajaks teisaldati pakiautomaat maja esiküljelt paremale, postkontori poole. Nüüd, peale remonti, ei pandud pakiautomaati tagasi endisesse asukohta, vaid tõsteti see...