Connect with us

Juhtkiri

Kes see inimene on?

Selline küsimus küsiti Facebooki grupis Hiiumaa Heaks kui seal levis uudis, et Hiiu vallavanemaks valiti Reili Rand. Vastus oli: hiidlane.
Miks Reili Randa ei teata? Kas on põhjus selles, et ta tuleb vallajuhiks Tallinnast või selles, et ta on pärit n-ö maalt, Emmastest?
Ja kas tuntus on üldse oluline? Või on tähtsamad inimese isikuomadused, teadmised ja oskused, kasvõi söakus võtta noorusest hoolimata vastutus ja tulla lahendama Hiiu valla võimukriisi.
Reili Rand on käinud rada, mida me kõigile Hiiumaa noortele soovitame. Käina gümnaasiumi lõpetanud läks ta kodusaarelt ära kõrgharidust saama ja töökogemusi omandama.
Nüüd tunneb ta, et on valmis õpitut-omandatut kasutama Hiiu vallavanema ametis. Just selliseid tegusaid ja julgeid noori inimesi me ju saarele tagasi pöörduma innustame.
Rand on sotsiaaldemokraatliku erakonna liige ja osales riigikogu valimistel. Kui üks erakond oma liikme n-ö eesliinile saadab, on seegi juba tunnustus. “Mul on väga hea meel, et niisugune tragi tüdruk nõustus kandideerima. Loodan, et temast saab vääriline vahetus,” ütles tollal tema kohta erakonnakaaslane Kalev Kotkas.
Rand ise rääkis valimiste eel, et kodusaare käekäik on talle äärmiselt oluline ja avaldas lootust, et elutee toob teda millalgi tagasi Hiiumaale. Nüüd ongi see aeg käes.
Andsime talle nüüd, volitatud isikute kaudu, võimaluse teha suuri tegusid, et võimukriisis Hiiu vald raskustest välja rabeleks ja edukalt jätkaks. Loodetavasti toetavad teda selles raskes töös ka erakonnakaaslased.
Hiiu Leht soovib alustavale vallavanemale jõudu!
20. november 2015

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...