Jälgi meid

UUDISED

Linkov ja Valk välistatud

Hiiu vallavolikogu koostas uue vallavanema konkursi­tingimused nii, et endine vallavanem ja praegune vallavanema kohusetäitja kandideerida ei saa.
1. oktoobril umbusaldusavaldusega ametist lahkunud Georg Linkov ja praegune vallavanema kohusetäitja Jaanus Valk võivad küll kandideerida, kuid kumbki ei vasta kandidaadile esitatud nõuetele.
Volikogu liige Inge Talts ütles, et just tema tegi ettepaneku välistada need, kelle töösuhe lõppes usalduse kaotusega. “See säte välistab selgelt Hiiu valla endise vallavanema võimaluse,” selgitas Talts Facebookis.
Uue vallajuhi varasemad töösuhted ei tohi olla lõppenud usalduse kaotamise sh umbusalduse avaldamise tõttu. Samuti peab tal olema kõrgharidus. Kuna Linkovil on umbusaldusavaldus ja Valgul puudub kõrgharidus, ei vasta nad konkursi nõuetele.
Hiiu Lehele teadaolevalt on Linkovi umbusaldanud volikogu liikmeid püütud mõjutada erakonna juht­isikute kaudu, et nad tema positsiooni taastaks.
Linkovi erakonnakaaslased IRList teatasid, et Linkov peaks jätkama kas vallavanema või volikogu esimehena.
Avalik konkurss Hiiu vallavanema vaba ametikoha täitmiseks kuulutati välja 28. oktoobril ja lõppeb täna. Homme avab konkursikomisjon saadetud sooviavaldused, et kontrollida nende vastavust konkursi nõuetele.
Uus vallavanem loodetakse ametisse valida 16. novembri erakorralisel istungil ja tööle peaks ta asuma hiljemalt 30. novembril.
Lehe andmetel loodavad osapooled, kuus endise opositsiooni liiget ja neli valimisliidu Üks Hiiumaa liiget, lähiajal jõuda ka uue valitsusliidu moodustamiseni.

Veel lugemist: