Connect with us

Juhtkiri

Linkov põletab sildu?

Hiiu vallavanem Georg Linkov teatas volikogu septembrikuu istungil volikogu liikme küsimusele vastates, et tema ei ole seotud IRLi fraktsiooni allkirja kandva 4. septembri pressiteatega. Kas Linkov on unustanud, et valiti vallavanemaks just IRLi nimekirjast ja oma toetushääle andsid ka Üks Hiiumaa liikmed?
Meenutagem, et selles pressiteates lubasid võimukoalitsiooni osapooled, IRL ja Üks Hiiumaa, et vallavanem arvestab edaspidi vallavolikogu otsuste elluviimisel senisest enam demokraatliku juhtimise põhimõtteid. See tähendab, et otsuste tegemisel kuulatakse ka kogukonna häält.
Oktoobrikuu volikogus seisab Linkovil ees umbusaldusavaldus. Ka selle avalduse koostajad volikogu opositsioonist on veendunud, et vallavanem ei ole suutnud valda juhtida demokraatlikule ühiskonnale sobivalt.
Demokraatiat napib ka käimasolevas valla arengukava uuendamisprotsessis.
Lauka kooli liitmiskatsed ja koolijuhi ametist kangutamine aktiviseerisid vallaelanikud ja arengukavasse tuli hulk ettepanekuid, mida eriti vist ei oodatud. Miks muidu jäeti juht- ja töörühmad kokku kutsumata ning alustati rehkendust sisuliselt poole pealt.
Nagu tänasest lehest lugeda, ei kuulata ka kriitikat ning vallavalitsus tahab tehtud vigadele vaatamata arengukava protsessiga edasi minna.
Ehk loodab Linkov korrata eelmise aasta käiku, kui vaid 18 päevaga ja enamushäältega viidi arengukavasse sisse asutuste liitmine? Ehkki ühinemislepingus oli kirjas teisiti.
Ka Lauka koolipere esimesel, veel päris sõbralikul arupidamisel polnud Linkovil aega inimesi ära kuulata. Tõusis ja teatas, et jääb nii nagu arengukavas kirjas st koolid liidetakse.
Milleks põletada sildu – lõpuks üksi sel sillal seista võib olla päris kole.

25. september 2015

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...