Connect with us

Juhtkiri

Vigu tehti, aga keda karistati?

Reedel välja saadetud ning VL Üks Hiiumaa fraktsiooni esinaise Aili Küttimi ja IRL fraktsiooni esinaise Annely Veevo allkirjastatud pressiteates märgitakse, et Hiiu vallavolikogu koalitsioon tunnistas valla juhtimisel tehtud vigu.
Valimisliit Üks Hiiumaa teatas, et nende ettepanekul kaaluti nii vallavolikogu esimehe Jaanus Valgu kui ka vallavanema Georg Linkovi tagasiastumist, kuna allasutuste ühtse juhtimise alla viimiseks kasutatud meetodid tekitasid kogukonnas vastuseisu.
Samal päeval toimunud volikogu koalitsiooni nõupidamisel leiti, et valla koolivõrgu muudatuste ellukutsumisel tuleb aeg maha võtta ja Lauka põhikooli direktor Märt Rannast saab tööd jätkata.
Ühtlasi andis võimukoalitsioon lubaduse olla järgnevate otsuste tegemisel avatumad, kaasata otsuseid puudutavaid huvirühmi ja seista senisest tugevamini Kõrgessaare piirkonna eest.
Volikogu esimees Jaanus Valk taandus seniselt positsioonilt ja asub täitma abivallavanema kohuseid Kõrgessaares.
Kas see on võimu juurdesaamine või äraandmine?
Volikogu uue juhi kandidaadiks seatakse üles Margit Kagadze kandidatuur valimisliidust Üks Hiiumaa.
Vallavanemana jätkab Georg Linkov, kes vastavalt pressiteates kirjutatule “lubas, et arvestab vallavolikogu otsuste elluviimisel senisest enam demokraatliku juhtimise põhimõtteid”.
Avalikku selgitust ja vabandust ei kogukonna ega koolijuhi ees pole vallavanem seni vajalikuks pidanud.
Ka Hiiu Lehe küsimus, millise volitusnormi alusel tegi vallavalitsus struktuurimuudatused valla hallatavates austustes, Kärdla ühisgümnaasiumis ja Lauka põhikoolis, on siiani ühegi vastuseta.
Reedel olid Lauka koolimajas koos kooli, lapsevanemate ja kohalike külaseltside esindajad, kes tõdesid, et pärast vallavanema seniastutud samme on neil raske tema lubadusi uskuda.
Hiiu Lehele andmetel on ka vallavolikogu opositsioonil samalaadsed raskused ja jätkuvalt kavas umbusaldusavaldus vallavanemale.
Hääled umbusaldusavalduse algatamiseks on opositsioonil koos, kuid ilmselt ei toeta neid enam Üks Hiiumaa viis liiget, kes olid valmis vallavanemale hundipassi andma.
Toimunu valguses küsimused suurele ringile – kes tegi vea ja keda karistati?

8. september 2015

Veel lugemist:

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Alates 6. juunist hakkab Hiiu Leht paberil ilmuma kord nädalas 20-leheküljelisena neljapäeviti. Kõik paberlehe tellijad saavad võimaluse kolme kuu jooksul veebiuudiseid tasuta lugeda.  Lugeja...

Uudised

Hiiumaa huvide paremaks kaitsmiseks ja esindamiseks asutas 16 saadikut teisipäeval riigikogu Hiiumaa toetusrühma ja valis selle esimeheks Reili Ranna ning aseesimeheks Enn Eesmaa. Toetusrühma...