Connect with us

Uudised

Sadamas tekkisid järjekorrad

Mati Voogla
Kuigi ministeeriumi ja Saaremaa laeva-kompanii leping aastateks 2006–2016 nägi ette uue laeva toomist just Hiiumaa liinile, lubas ministeerium selle nüüd viia Saaremaa liinile.
Väinamere Liinid teatas, et viib esmaspäevast parvlaeva Hiiumaa-Saaremaa liinile asendama Saksamaale lahkunud parvlaeva Saaremaa. Pärast parvlaeva Hiiumaa lahkumist jäid Rohuküla-Heltermaa liini teenindama St. Ola ja Regula.
2006. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Saaremaa laevakompanii lepingus sisaldus punkt, et vedaja toob Rohuküla-Heltermaa liinile 2009. aastal uue parvlaeva. Lepingu seda punkti täitsid Väinamere Liinid uue parvlaeva Hiiumaa liinil hoidmisega.
Heltermaa sadama kapteniabi Mati Voogla ütles eilehommikust olukorda sadamas kirjeldades, et igast laevast jääb maha teist sama palju sõidukeid, kui neid peale mahtus.
Pensionär Aino Kerde, kes haigete põlvede tõttu treppidest allatulemisega raskusi, ütles et on väga pettunud, et ministeerium sellise vahetusega nõus oli. “Ei ole mõeldud eakatele ega lapseootel ja väikelastega reisijatele – kuidas nemad reisijatesalongi saavad? Ei ole vahet, mis on laeva nimi ja kas sellel on söögikoht, aga lift peab olema.”
ASi Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk selgitas pressiteates, et muudatused laevastiku koosseisus on jätkuv protsess, mis sai tõuke hilissügisel selgunud avaliku liiniveo hanke tulemustest, kui selgus, et Saaremaa Laevakompanii laevu alates 1. oktoobrist 2016 Eesti siseliinidel enam ei vajata.

Veel lugemist:

Uudised

Kõrgessaares 30. aprillil avatava käsitöökaupluse avanud neli naist tahavad enda sõnul poe avamisega järgi uurida, kas Viskoosa on ikka nii arenev koht nagu väidetakse. ...

Digileht

Hiiu Leht 26. aprillil Neli naist avavad Viskoosas poe Osa Käina ajaloost sai kaante vahele Kevadist ürdikuningat tuleb tikutulega otsida Maarjakask astub kadakale kannule...

Uudised

Kolmapäeval  Kõpu poolsaare põhjaküljes Palli – Mägipe piirkonnas ja lõunaküljel Kaleste kandis tuvastatud rannikureostuse eemaldamiseks korraldab Hiiumaa vald talgud. Vabatahtlikud on oodatud appi reedel,...

Juhtkiri

Mati aa kiusaja. Ta nimi äi pea üldsegid Mati olema. Ta vöib olla ka Jüri vöi Mari, Ainar vöi Aina, Mart vöi Maie.   Kiusaja...