Connect with us

Juhtkiri

Imelik personalipoliitika

Hiiu valla personalipoliitika kohta on toimetusse tulnud mitmeid signaale.
Kärdla raamatukogu juhataja taandus oma ametikohalt koguhoidjaks. Uus juhataja vallandas ainsa raamatukogundusliku kõrgharidusega töötaja ruttu.
Kärdla kultuurikeskuse töötaja võitis Hiiu valla kultuuri- ja vaba aja keskuse juhi konkursi. Neli kuud hiljem teatati talle, et ta ikkagi ei võitnud konkurssi ja keskusele otsitakse siiani uut juhti.
Vähempakkumise valla lehe väljaandmiseks võitis kunagise Kõrgessaare valla Teataja toimetaja. Paari kuu pärast võeti see töö tema käest ära ja anti uuele tegijale.
Nüüd sai koondamisteate “sõnakuulmatu” koolijuht Märt Rannast. Näib, justkui kasutaks vallavalitsus töölt “lahtilaskmist” omalaadse malakana.
Huvitav, kas koondamiskuupäeva, 10. september sätiti meelega direktori 60ndale sünnipäevale? Et sünnipäevakingitus või nii?
Hiiu Lehe arvates võiks 17 aastat kooli juhtinud direktoriga lugupidavamalt käituda. Teiseks ei saa koolijuhi ametikohta koondada enne, kui struktuurimuudatused tehtud.
Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant Asso Ladva ütles, et muudatused haridusasutuse personalis saavad toimuda alles pärast seda, kui on otsustatud asutuse töö ümberkorraldamine. “Olemasoleva ja töötava kooli direktori ametikohta ei saa kehtivate seaduste järgi ära kaotada,” teatas Ladva.
3. juuli 2015

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...