Connect with us

Uudised

Toimub arutelu saare turvalisuse üle

Täna toimub maavalitsuse saalis siseturvalisuse arengukava arutelu, millesse lisaks kohapealsetele ametnikele on kaasatud ka kohalik kogukond.
Siseministeeriumi algatatud arengukavast annab esmalt ülevaate Raivo Küüt.
Turvalisuse hetkeseisust, päästevaldkonna, sh merepääste tulevikust, räägivad Kärdla kordoni juht Argo Tali, Hiiumaa päästeosakonna juhataja Hannes Aasma, ettevõtjad Raul Randmaa ja Tiit Asumets ning kohaliku merepäästeseltsi esindaja Martin Kagadze.
Kohale on lubanud tulla ka Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Aare Allik, kes nädala pärast, 1. oktoobrist võtab Talilt üle tema senised tööülesanded ja saab Hiiu maakonna politseijuhiks.
Järgneb arutelu, mille eesmärgiks saada just meie maakonna kohta sisend valmivasse arengukavasse. Arutelust teeb kokkuvõtte ministeeriumi nõunik Eimar Veldre.
Siseturvalisuse arengukava programm “Turvalisemad kogukonnad” keskendub kogukondliku turvalisuse suurendamisele, kogukonnakeskse politseitöö ja pääste arendamisele, kogukondade võrgustamisele ja kaasamisele ning inimeste kaasamisele siseturvalisuse tagamisse, hirmu vähendamisele kuritegevuse ees, inimeste teadlikkuse ja võimekuse tõstmisele ning oskuste kujundamisele ohtude vältimiseks, enese ja teiste abistamiseks õnnetuse või kuriteo korral, ning varavastaste kuritegude vähendamisele ja avaliku korra tagamisele.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...