Jälgi meid
Hiiumaa Glögikohvikute Päev 23.11-07.12

TOIT

HÕRK KALA | Pahlakilude nõks peitub lihtsuses

Kilu on praegu ilus, suur ja värske ning kohe kutsub kokkama. Ene Reidma juhendamisel valmistame klassikat, mida pole palju nimetada üheks hiidlaste rahvusroaks. Pahlakilu on heaks näiteks, kuidas piisab vähesest, et luua midagi tõeliselt maitsvat ja kosutavat.

Otse sütelt tulnud imemaitsvat kilu serveerib Ene taluvõi ja karaskiga. | Maria Ruubas

Luidjal Meite möte trahteri ees tervitab perenaine Ene sooja naeratusega ja kutsub lahkelt tuppa. November on seekord tavapärasest päikselisem ja soojem, sestap oli esialgne mõte õues lõkkel kilu valmistada. Ent toa hubasus julgustab üsna kiiresti ümber mõtlema: kaminas praksuv tuli, köögist tulevad head lõhnad ja põue pugev soojus. 

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

ULGUHIIDLANE

Nelja poja ja abikaasaga elab Kanepis, väikeses Põlvamaa alevis hiidlane Maarja Lihten. Pere ei teadnud enne kolimist Kanepi kohta suurt midagi. Nüüd, kolm aastat...

KÜLALUGU

Kui Tahkuna ots ja tuletorn on vaieldamatult Hiiumaa üks tuntumaid paiku, siis poolsaare alguses leiab aga kesk metsa külasid, kus vaid mõni elanik.

UUDISED

Keskkonnaagentuur avaldas kaardi, kuhu koguti kokku eestlaste lemmikkohad. Kokku kogunes Eesti kaardile 181 lemmikkohta, mis kõik asuvad looduses ja igal lisatud punktil on eriline...

PERSOON

Ilmselgelt ei ole Saaremaal väga palju selliseid inimesi, kes ei teaks Emmastest pärit Urmas Rämmalit. Aga kindlasti on palju neid, kes ei tea, et...