Jälgi meid

TOIT

HÕRK KALA | Pahlakilude nõks peitub lihtsuses

Kilu on praegu ilus, suur ja värske ning kohe kutsub kokkama. Ene Reidma juhendamisel valmistame klassikat, mida pole palju nimetada üheks hiidlaste rahvusroaks. Pahlakilu on heaks näiteks, kuidas piisab vähesest, et luua midagi tõeliselt maitsvat ja kosutavat.

Otse sütelt tulnud imemaitsvat kilu serveerib Ene taluvõi ja karaskiga. | Maria Ruubas

Luidjal Meite möte trahteri ees tervitab perenaine Ene sooja naeratusega ja kutsub lahkelt tuppa. November on seekord tavapärasest päikselisem ja soojem, sestap oli esialgne mõte õues lõkkel kilu valmistada. Ent toa hubasus julgustab üsna kiiresti ümber mõtlema: kaminas praksuv tuli, köögist tulevad head lõhnad ja põue pugev soojus. 

Please wait...

Veel lugemist:

UUDISED

Suurel osal Hiiumaa rannakaluritest pole tuulehaugi püügiks vajalikud kastmõrrad veel merregi viidud, kui Hiiumaa suvekuulutaja juba kohal.

GALERIID

30. aprillil tähistas Tiina Tantsustuudio rahvusvahelist tantsupäeva suure kevadkontserdiga Kärdla Kultuurikeskuses.

REISIKIRI

Napilt nädalapäevad pärast kodumaale naasmist, tuli purjejahi Larimar kapten Marek Harjak Hiiumaale, kus ta Orjaku sadamas jagas maailma avastamise muljeid. Selles sadamas tegi ta...

PERSOON

Õhuakrobaadid, tuleneelajad, ajarännakud, rollimängud, metsad ja mõisad, sokke kuduvad memmed ja Lõuna-Euroopa vaated – umbes selline on Merily ja Taago Heinmaa äripäev. Sest nende...