Jälgi meid

ARVAMUS

SUUR RIKKUS | Jaano-Martin Ots: Hiiumaa supervõime on meres

Rand, puri, surf, kala, tuul, vetikas, merikarp, hüljes, sadam, madrus, kapten, laev… loetelu ühine nimetaja on meri. Nimekirja võib pikalt jätkata, jäägu see lugeja kodutööks. Kui palju merega seotud tegevusvaldkondi suudate minevikust meenutada või tulevikust tuletada? Vihjeks – neid on rohkem, kui arvata võiks. Torupilli-Juss nende hulgas.

Jaano-Martin Ots. | Erakogu

Tänavune Hiiumaa keskkonnapäev pühendati meremajandusele. Jaak Viilipus kliimaministeeriumi merendusosakonnast, vetikatööstuse EstAgar juhataja Urmas Pau, Avamere Vesiviljelejate Ühistu esimees Georg Linkov ning mereteadlane, akadeemik Tarmo Soomere tõdesid, et meri on Hiiumaa suurim rikkus ning mitmes mõttes alakasutatud ressurss. Hiiumaa merealade aktiivsema kasutuselevõtu täpset tegevusplaani veel kokku ei lepitud, kuid aruteludest jäi kõlama, et meri ongi Hiiumaa suur võimalus. Nõustun ning viskan märgutulle tõrvaseid männioksi juurde – mere-erialade eelisarendamisega Hiiumaal tuleb alustada kohe, sest tuleviku edukate edetabeli jõujooned pannakse paika tänases koolipingis.

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

LAIAST MAAILMAST

Samal ajal, kui tuleb jätkuvalt ärevaid sõjauudiseid Ukrainast ja nüüd ka Iisraeli-Hamasi kokkupõrgetest, peab aga Putin Venemaad edasi juhtima.

PERSOON

Hinnatud koorijuht Raul Talmar, kes on korduvalt seisnud ka laulupidude dirigendipuldis, on juba seitse aastat Hiiumaal kui oma teises kodus käinud.

IN MEMORIAM

90. eluaastal suri teenekas dirigent ja muusikaõpetaja Aune Ork (28.02.1935 – 3.10.2024), Hiiumaa teeneteplaadi laureaat, Eesti naislaulu seltsi auliige.

HOROSKOOP

Jäär 21. märts – 19. aprill Raha pudeneb kuidagi eriti kergesti su sõrmede vahelt. Oled ehk teinud plaane ja koostanud eelarvegi, ent nüüd saad...